loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Jonossa

EVP, lisätty 4 kuukautta sitten

Hienoa, että kentillä on paljon pelaajia. Se on iloinen asia. Meillä kaikilla on sellainen etu, että voimme tuoda tuttujamme huojennetulla greenfeellä pelaamaa. Sitä meidän kaikkien kannattaa käyttää - mitä enemmän sen parempi. Keskinäisissä koitoksissa kotikenttäetu on merkittävä tekijä. Olen kuullut kerrottavan, että menestymisen säätökeinona on käytetty jopa 10-kiskan nakkimukia - ikäs elä aina opi.

Entä sitten täydellä kentälle pelaaminen. Mitä on otettava huomioon. No - jos edessämme on tyhjä väylä - siis väylä, jonka seuraavaksi pelaamme on vapaana - ja takanamme olevat joutuvat odottelemaan. Nuotti on selkeä - päästetään heidät ensitilassa ohi. Hyvä menetelmä on vaikkapa sellainen, että molemmat ryhmät lyövät avauksensa - par nelosella ja vitosella ehkä vielä seuraavatkin lyöntinsä - ja seuraavaksi ohittava ryhmä puttaa viheriön valmiiksi ja siirtyy seuraavalle väylällä - siis sille joka on tyhjänä ja he pääsevät heti avaamaan. Ennen kuin meidän ryhmämme on saanut puttailunsa valmiiksi, ohittajat ovat avanneet ja kiiruhtaneet jo palloilleen ja toinen lyönti on lähdössä - ja kas vain me pääsemme minimi ventalla eteenpäin.

Iltakierroksiin liittyy toinen pikku knoppi. Jos hämärä lähestyy voi tulla mielle lyhentää kierrosta - onko se sallittua. Onpa hyvinkin, mutta huomioon on otettava se, että toisten ryhmien eteen ei saa oikaista. Esim. Hillin 12 voi siirtyä avaamaan väylälle 17 jos 16 viheriön tuntumassa ei ole seuraavaksi 17:sta tulossa olevaa ryhmään. Vastaavasti 18 voi oikaista, jos seuraavaksi 18 tulossa oleva väylä on avaamassa 17:sta - siis niin, että koko kierrosta pelaaville ei venttaa synny. Jos tämä ei ole mahdollista, on syytä jättää loppu reiät kokonaan pelaamatta. Kiilaaminen jonoon ei ole sallittua.


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: