loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Tasoituksen laskenta 2020 ja varautuminen muutokseen

EVP, lisätty 5 kuukautta sitten

Tasoituksen laskenta muuttuu huomattavasti 2020. Nykyisin tasoitus perustuu bogeypisteisiin. Jos saat yli 36 pistettä niin tasoituksesi laskee. Jos pisteitä kertyy alle 36 niin tasoituksestasi riippuen tietyn pistemäärä alle jäädessäsi tasoituksesi nousee 0,1 tai 0,2 yksikköä tasoituksestasi riippuen.

 

2020 alkaen tasoituksesta tulee huomattavasti nopealiikkeisempi. Tasoitus tulee perustumaan viimeisimmän 20 kierroksen joukosta kerättyyn 8 parhaaseen kierrokseen. Tasoitus on noiden 8 kierroksen keskiarvon mukainen. Eikä siinä vielä kaikki. Laskentaperuustena on lyöntimäärä - ei siis bogeypisteet, kuten nykyisin.  Pelikierroksen tulosta tarkastellaan niin, että suurin kultakin väylältä laskettava lyöntimäärä on se, jolla ko. kierrosta pelaamallasi tuloksella ei enää saa bogeypistettä (eli bogeypisteilläkin on vielä oma roolinsa). Suuret lyöntimäärät siis leikataan omaan tasoitukseesi perustuen. Tuntuuko sekavalta - ymmärrän hyvin.

 

Muutoksessa on varmaankin järkeä – kokemuksesta tiedän, että liian pienestä tasoituksesta pelikykyä vastaavaan tasoitukseen pääseminen on kovin hidasta. Toisaalta nykyisin pelaaja voi itse helposti laskea, mikä uusi tasoitus on. Pelaajahan on aina itse vastuussa siitä, että pelaa oikealla tasoituksella.

 

Arvaan, että tulosten tallentamisen apuneuvot kehittyvät, mutta en ylläty, jos ensi vuonna on ainakin aluksi epämääräisyyttä. Me insinöörimielellä varustetut saatamme olla vaikeuksissa, jos käy niin, ettemme heti uutta laskentamallia sisäistäkään.   

 

Summa sumarum – tänä vuonna kannattaa kirjata paljon tuloskierroksia, jotta laskenta saadaan käyntiin heti vuoden alusta. Aikaisemmin vaatimuksena on ollut 4 ”jätettyä” korttia vuodessa. Siirtymäkauden aikana on suunniteltu käytettävän viimeisen 2 vuoden tuloksia. Jos kortteja puuttuu tuosta 20:stä kierroksesta jouduttaneen säätämään tilapäisiä laskentatapoja. Kehotan meitä kaikkia pikkuhiljaa siirtymään siihen, että melkein kaikkien kierrosten tulokset kirjataan tasoitusrekisteriin. Niin toimien saadaan uudesta tasoitusjärjestelmästä nopeimmin hyötyä tai ainakin kokemuksia.


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: