loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Missä kaappi seisoo

Naiset, lisätty 1 vuosi sitten

Sunnuntaina 26.8. pelattiin kautta aikain ensimmäinen Hill Siden naisten ja seniorimiesten välinen hegemoniaottelu. Lämpimässä ja sadekuurojen piristämässä säässä Hill Coursella pelattuun kisaan osallistui 12 naista ja 13 miestä, eli lähes tasajako. Koska "yleisiä naisia" ei kisaan uskaltautunut, käytiin se sitten vain varttuneemman golfkaartin kesken.

 

Kuten aina senioripeleissä, seura oli hyvää ja meininki rentoa. Vaikka nyt oli tosi kyseessä ja nais- ja mieskunnan kunnia puntarissa, ei kisassa purtu hammasta eikä kiroiltu, ainakaan pahemmin, vaan kaikkia kannustettiin tasapuolisesti. Koska kyse oli kilpailusta, oli voittaja kuitenkin saatava selville. Sepä menikin sitten ihan kiikun-kaakun ja kovan jossittelun varaan.

 

Kahden hengen jury oli päättänyt säännöt etukäteen. Kummastakin joukkueesta laskettiin ensinnäkin pohjille kymmenen parasta pistebogitulosta. Lisäpisteitä jaettiin kahdesta joukkue-erikoiskisasta: väylän 1 paremmasta väyläosumaprosentista 5 bonuspistettä ja koko joukkueen pienemmästä puttikeskiarvosta 10 pistettä. Jottei pallonsa taskuun pannut pelaaja saisi kirjatuksi tililleen nollaa puttia, päätettiin, että sellaisessa tilanteessa virtuaaliputtien määräksi kirjataan 3.

 

Henkilökohtaisissa tuloksissa kovimmat pistebogitulokset menivät naisten piikkiin. Miehet pelasivat kuitenkin tasaisemmin, joten kymmenen parhaan yhteispisteet menivät niukasti mutta ansaitusti miehille 322-319. Sitten laskettiin väylän 1 osumaprosentit, ja varsin odotetusti naiset pesivät vastustajansa mennen-tullen lukemin 67 % (8/12) - 54 % (7/13) siirtyen bonuspisteiden ansiosta johtoon 324-322.

 

Kuten kaikissa tosi kisoissa, voitto ratkesi puttaamalla. Naisten yhteenlaskettu puttimäärä oli 430 ja miesten 462. Kun protestien pelossa keskiarvot laskettiin varmuuden vuoksi kolmeen kertaan, saatiin naisille keskiputtimääräksi 35,83 ja miehille 35,54. Näin ollen miehet saivat plakkariinsa 10 lisäpistettä ja voittivat yhteispistein 332-324. Uudelleenputtaaminen alkoi naisten pöydissä välittömästi eikä syyttä: yhteensä 4 puttia vähemmän (tai vastaavasti 4 puttia miehille enemmän) olisi kääntänyt kokonaiskisan naisten voitoksi. Voittajien oli helppo myhäillä ja suositella naisille spekuloinnin sijasta puttiharjoittelun lisäämistä seuraavaa ottelua varten.

 

Ottelussa jaettiin myös henkilökohtaisia palkintoja, mutta normaalista poiketen ei huipputuloksista vaan "maininnan arvoisesta kisatoiminnasta". Naisten tsempparipalkinnot menivät Merja Halénille (omat nikamat aukaissut ja miesten nikamat niksauttanut alkujumppa), Leila Terkomaalle (väylällä 3 veteen lyödyistä palloista piittaamatta joukkueen eteen uhrautuminen ja loppuun asti pelaaminen) ja Irja Kemppaiselle (kisahenkeä nostattaneiden juoksuaskelien ottaminen). Miehistä puolestaan pääsivät naistoimikunnan myöntämille palkinnoille Timo Huuhtanen ("huipputulos" 11 lyöntiä ja 3 puttia väylällä 12 ja vielä hymy huulilla, johon Anne ei pystynyt pelattuaan tuloksen 10/3 pari väylää myöhemmin), Harri Mykkänen (täydellinen herrasmiesmäisyys naisseurassa) ja Pauli Jansson (naisystävällinen puttitulos).

 

Ottelu oli kaiken kaikkiaan hyvähenkinen ja onnistunut tapahtuma, mitä nyt lohikeitto pääsi loppumaan taukokioskilla. Klubitalon vitriiniin vietiin Aku todistamaan miesjoukkueen niukkaa voittoa, mutta ensi vuonna saattaa naisjoukkue ottaa revanssin ja korvata Akun Iineksellä.

 

Hill Siden kisakausi alkaa tämän huipentuman jälkeen kaartua vääjäämättä loppusuoralle. Kalentereihin kannattaa kuitenkin merkitä vielä lauantai 6.10. Silloin pelataan ensin cross country -kisa, jonka jälkeen pidetään päätösjuhla. Siellä mm. jaetaan kauden 2018 palkinnot, joten kaikki voittajat voivat jo ruveta rustaamaan ylevää voittopuhetta.

 

Naistoimikunnan puolesta Anne
Senioritoimikunnan puolesta Jukka

 

iines_ja_aku_1

 


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: