loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Seniorien vuosi 2018

Seniorit, lisätty 2 vuotta sitten

Hola!

Olen uusi senioritoimikunnan vetäjä Kale Suomisen päätettyä ansiokkaan kautensa viime vuoden lopussa. Tulen yrittämään parhaani ja katsotaan sitten, mihin se riittää.

 

Seniorit ovat jo joulukuusta lähtien hioneet Ninon ohjauksessa svingiään ja puttiaan Espoon Golf Areenassa ja Golf Balancessa. Harjoitusten meininki lupailee kovatasoista kautta.

 

Minä ja Anne masennuimme Suomen ankeista golfsäistä ja häivyimme talvipakolaisiksi kolmeksi viikoksi Malagan lähelle Lauro Golfiin. Täällä paistoi aluksi aurinko, mutta juuri nyt Emma-myrsky on tuonut iloksemme aikamoisia sateita ja tuulia. Kenttäkin on toista päivää suljettuna, pöh.

 

Senioreilla on taas edessä vaiherikas ja jännityksen täyteinen golfkausi. Varmaa on, että holareita tehdään, mutta vielä ei täydellä varmuudella tiedetä, kuka tekee, kuinka monta ja missä kisassa. Minulla on kuitenkin omat epäilyni...

 

Senioritoimikunta, jonka kokoonpano löytyy Hill Siden sivuilta kohdasta Jäsenet -> Senioritoimikunta, on suunnitellut tulevan kauden toimintaa. Myös toimintasuunnitelma löytyy samasta paikasta. Seuraavassa siitä parhaita paloja:

 

Kauden avausilta järjestetään torstaina 26.4. klo 18 klubitalolla. Ohjelmassa on vieraileva puhuja, kauden 2017 palkintojen jako ja keskustelua kauden 2018 toiminnasta (mm. viikkokilpailuista). Jotta viikkokilpailuihin saataisiin enemmän osanottajia, ne voitaisiin esimerkiksi pelata pelkästään pistebogeyna, minä tahansa viikonpäivänä ja kuinka monella yrityksellä tahansa per viikko (periaatteella "paras kortti noteerataan"). Tällöin myös kertyisi plakkariin tuloskortteja tulossa olevaa uutta tasoitusjärjestelmää varten.

 

Kuukausikilpailut pelataan perinteiseen tapaan joka kuukauden ensimmäisenä torstaina, eli 3.5., 7.6., 5.7., 2.8. ja 6.9. Lisäksi pelataan 4.10. Everybody-kisa itse tuoduin palkinnoin.

 

Lyöntipelimestaruudet ratkaistaan eri seniorisarjoissa yhtenä viikonloppuna mutta erillään seuran yleisestä mestaruuskisasta, jolloin kovimmat seniorit voivat yrittää ottaa myös yleisen sarjan pokaalin kaappinsa. Reikäpelimestaruus ratkaistaan vanhaan malliin ottelukaavion mukaisina pudotuspeleinä 2/3 tasoituksilla. Kale junailee.

 

Yölintujen joukkuekisa pelataan iltahämärissä juhannuksen tienoilla, jottei valo lopu kesken.

 

Pelaamme vanhaan malliin muita senioriyhdistyksiä vastaan. Olemme kotijoukkueena Espoon Golfseuralle ja Kurkille sekä vierasjoukkueena Gumbölelle, Nordcenterille ja Vihti Golfille. Sen verran poiketaan perinteistä, että ilmoittautumiset tehdään NexGolfin eikä klubitalon ilmoitustaulun kautta, jolloin pitkämatkalaisten ei tarvitse lähteä kaahaamaan kohti Jokikuntaa heti kun ilmoittautuminen avautuu. Säästyy polttoainetta, hermoja, luontoa ja ihmishenkiä.

 

Teemme kesä- tai elokuussa perinteisen kesämatkan. Suuntana on todennäköisesti itä, ja menomatkalla pelaamme jollakin reitin varrella olevalla kentällä. Reijo Lahtinen junailee tutusti ja turvallisesti.

 

Elokuussa mennään todennäköisesti Viroon metsästämään Hopeista Peuraa. Peuramaa hoitaa järjestelyt, joten meidän tulee vastavuoroisesti huolehtia palkintopöydän tyhjentämisestä.

 

Nino vetää jälleen kesäharjoittelua. Ohjelma on jo julkaistu Hill Siden sivuilla kohdassa Palvelemme -> Opetus - NGA Nordic Golf. Kurssit alkavat 23.4., päättyvät 3.9. ja maksavat 50 euroa per jakso (4 harjoituskertaa).

 

Näiden vakiintuneiden tapahtumien lisäksi suunnitelmissa on muutama uusi kuvio:

  • Golfin kansallisena naistenpäivänä 10.6. (tai vaihtoehtoisesti naistenviikolla 18.-24.7.) on tosi kyseessä, kun seniorimiehet ottavat mittaa seuran naisista. Loppuvatpahan jommalta kummalta suuret puheet ainakin joksikin aikaa.
  • Toiseksi seuran sisäiseksi haasteotteluksi on suunniteltu seniorien ja juniorien välistä taistoa. Sille olisi sopiva ajankohta 10.-17.6. järjestettävä Kansallinen Golfviikko, jonka teemana ovat juniorit.
  • Jotta vieraspelaajia saataisiin tutustumaan Hill Siden hienoihin kenttiin, järjestetään seniorien kutsukisa. Kisa pelataan kaksihenkisin joukkuein, joissa toinen pelaaja on seuran oma seniori ja toinen jonkin muun seuran seniori. Kisa on suunniteltu kesäkuulle.

 

Vaikka olisi minkälaisia kisoja, ovat golfissa tärkeimpiä kuitenkin hyvä sää ja hyvä seura. Niistä ensimmäiseen on senioreilla aika vähän vaikutusvaltaa, mutta jälkimmäinen on omissa käsissämme. Kauden tärkeimmiksi tavoitteiksi onkin syytä nostaa mukava peliseura, hyvä henki ja (Eppu Normaalin sanoin) reilu meininki. Pyritään näitä kohti yhdessä.

 

Lauro Golf, Alhaurin de la Torre - Malaga

2.3.2018

Jukka Paakki

lauro_3

 

 


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: