loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Suomen Golfseniorit: seniorien asialla

Seniorit, lisätty 1 vuosi sitten

Läheisessä yhteistyössä Suomen Golfliiton kanssa toimiva Suomen Golfseniorit (SGS) on rekisteröity yhdistys, jonka "tarkoituksena on edistää seniori-ikäisten golfpelin harrastamista". SGS:n jäseneksi voi liittyä sinä vuonna, kun 50 vuotta tulee täyteen. Aika moni on tätä mahdollisuutta myös käyttänyt hyväkseen, sillä SGS:ssa on jo noin 15.000 jäsentä. Liittymispäätöksen tekoa helpottaa todella pieni jäsenmaksu, ainoastaan 25 euroa vuodessa.

 

Jäsenmaksulla pääsee käyttämään monenlaisia SGS:n jäsenilleen tarjoamia palveluja. SGS:lla on mm. reilusti yli 100 pelioikeutta Suomen kentille, joille pääsee pelaamaan pienellä "toimistomaksulla". Suosituimmille kentille on tosin vaikea saada "seniorilätkää" juuri haluamalleen päivälle, joten kannattaa soittaa caddiemasterille heti klo 8:00 varausikkunan auettua. SGS järjestää lisäksi vuosittain useita pelimatkoja ulkomaille, myös "once-in-a-lifetime" -kohteisiin kuten Trumpin golfparatiisiin Floridaan.

 

Seniorien kansallinen kilpailutoiminta on laajin SGS:n toimintasektori. Kilpailuja järjestetään ikävuodesta 50 ylöspäin todella paljon, sekä naisille että miehille. Valikoimaan sisältyy tosimielellä käytävien SM-tasoisten kilpailujen lisäksi mm. aluetour, jota pelataan leppoisammalla meiningillä ympäri Suomea kuudessa sarjassa: N50, N65, M50, M60, M65 ja M70. Uudenmaan aluetourilla 2018 on jäljellä vielä yksi osakilpailu, joka pelataan 2.8. Nevas Golfissa. Siihen voi ilmoittautua 28.7. klo 14 mennessä SGS:n sivuilta löytyvän kilpailukalenterin (Golfbox) kautta. Mukaan pääsee 156 ensiksi ilmoittautunutta, ja tilaa näyttää vielä olevan.

 

SGS:n järjestämiin kilpailuihin on osallistunut jokunen Hill Siden seniori, mutta useampikin voisi käyttää tilaisuuksia hyväkseen, koska kilpailut ovat tosi mukavia ja hyvin organisoituja. Menestystäkin on välillä tullut: juuri vastikään Talissa pelatussa M80-sarjan SM-kilpailussa voitti hcp-kisan meidän Seppo Moisiomme nettotuloksella 69. Onnea, Seppo!

 

Yksi SGS:n kesätapahtumista järjestettiin Hill Sidessa torstaina 12.7. Hienossa säässä pelattuun pari-scrambleen osallistui melkein 100 pelaajaa. Kotipelaajat menestyivät hyvin: kisan voitti pari Pirjo ja Jorma Virtanen (HyG) nettotuloksella 63, mutta heti hopealle tulivat Merja ja Risto Vähäkainu tuloksella 64. Lisäksi Tuula Jansson voitti naisten lähimmäs lippua -kisan väylällä 17 (3,11 m) ja yllättäen minä miesten pisin draivi -kisan väylällä 12 (noin 240 m). Sitä voittoa ei olisi tosin tullut, jos naiset ja miehet olisivat olleet normaaliin tyyliin samassa sarjassa. Suuri kiitos SGS:lle myös siitä, että se on tehnyt erikoiskilpailuissa menestymisen mahdolliseksi myös miespuolisille senioreille. Kesätapahtumasta löytyy hauska Matti Santasen kirjoittama kuvaus SGS:n etusivulta ja kohdasta "Ajankohtaista".

 

Vielä pari kommenttia Hlll Siden omista menoista:

Nykyisten ja tulevien seniorien kesämatka suuntautuu 13.-14.8. Virvikiin ja Kotkaan teemalla "Idän ihanuuksia". Matkalle voi ilmoittautua 31.7. mennessä NexGolfissa, josta löytyy myös tarkempi matkakuvaus.

 

Syyskuussa (5.-6.9.) seniorit lähtevät oikein ulkomaille, Viron Niitväljaan asti metsästämään Hopeista Peuraa yhdessä Peuramaan seniorien kanssa. Hill Siden kiintiössä on vielä pari paikkaa vapaana, joten jos matkahammasta alkoi kolottaa, niin pika-pikaa ilmoittautumaan metsästysmatkalle (seniorit@hillsidegolf.fi tai 0500-852368).

 

Senioritoimikunnan puolesta,

Jukka

 

PS. Nyt seniorit innolla mukaan myös yleisiin seuraotteluihin. Niistä seuraava pelataan 19.7. Ruukkia vastaan kotikentällä, ja ilmoittautua voi NexGolfissa.

 

 


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: