loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Senioreiden kultakentät

Seniorit, lisätty 1 vuosi sitten

Olen kesän aikana pelaillut ladykapteeni-Annen kanssa Suomen eri kentillä yrittäen selvittää, mitkä niistä ovat erityisen mukavia meille ja muille senioreille. Projekti on vielä kesken, mutta väliraportti voidaan jo jättää golfyhteisön arvioitavaksi.

 

Olemme jakaneet arvioimamme kentät kolmeen ryhmään: (1) Golf Digest -lehden vuonna 2017 tekemän ranking-listan kärkipää, (2) Golflehden samana vuonna toteuttama kenttäranking, ja (3) itse tekemässämme gallupissa ääniä saaneet kentät. Mielenkiintoista on ainakin se, että näissä kolmessa ryhmässä nousevat esiin eri kentät. Tämä kertoo ensinnäkin siitä, että asiantuntijat (Golf Digest) arvioivat kenttiä eri kriteereillä kuin tavalliset klubituupparit (Golflehti), ja toiseksi siitä, että senioreilla näyttää olevan aivan omia mieltymyksiään.

 

Golf Digestin kärkipää oli seuraava: (1) Kytäjä Golf / South East, (2) Linna Golf, (3) Kytäjä Golf / North West, (4) Vierumäki Golf / Cooke, (5) Tapiola Golf, (6) Vuosaari Golf, (7) Nordcenter / Fream. Näistä molemmat Kytäjän kentät, Linna ja Fream sijoittuivat hyvin myös Golflehden kisassa, kun taas Cooke (sijalla 80), Tapiola (50) ja Vuosaari (77) menestyivät surkeasti. Gallupissamme näistä asiantuntijoiden suosikeista on toistaiseksi kerännyt puoltoääniä reilusti ainoastaan Linna Golf; sen sijaan Fream ja Vuosaari keräävät lähes pelkästään miinuspisteitä.

 

Miksi näin - mistä syystä pelaaminen Suomen parhailla kentillä ei maistu senioreille? Syitä on ainakin kaksi, hinta ja pelattavuus (tuloksenteko). Ko. kentät haluavat selvästikin profiloitua laatukentiksi, mistä seuraa se, että niiden green fee on korkea eivätkä ne ole mukana tavallisimmissa alennusjärjestelmissä. Asiantuntijoiden arvostamat kentät ovat lisäksi ns. kisakenttiä eli melko pitkiä ja vaikeita pelata, mikä ei miellytä suurinta osaa senioreista. Omat kokemuksemme ovat kuitenkin paljon positiivisempia: kentät ovat useimmiten todella kauniita ja huippukunnossa, palvelu pelaa ja ruoka on hyvää. Suosittelenkin kaikkia senioreita raottamaan ainakin kerran kaudessa kukkaronnyörejä ja menemään Vanajanlinnaan ja Kytäjälle nauttimaan huipputason kokonaispaketista. Mikäli joku haluaa kokeilla vähän erilaista "links-henkistä" laatupakettia, on Tapiola puolestaan poikaa.

 

Golflehden rankingissa sijoittui ykköseksi Lappeenrannassa sijaitseva Viipurin Golf, joka on toistaiseksi saanut eniten ääniä myös meidän gallupissamme. Kun olemme kysyneet senioreilta syitä heidän mieltymykseensä, on vastauksena aina kentän kauneus: se sijaitsee Tuosan saaresssa, ja joka väylältä näkee Saimaan (on tarkistettu). Lappeenrannan Viipurissa kannattaakin keskittyä maisemien ihasteluun ja unohtaa tuloksenteko, sillä kenttä on mäkineen, koirankoipineen ja sokkoväylineen todella vaikea kesytettäväksi.

 

Hinta on siis tärkeä kriteeri senioreille. Sen takia he suosivat kenttiä, jotka ovat mukana esimerkiksi Kultakortissa, Golfpisteen kortissa ja SGS:n pelioikeusjärjestelmässä. Näistä hinnaltaan keskitason kentistä ovat gallup-ääniä keränneet lähes kaikki, mikä kertoo ainakin siitä, että eri golfarit tykkäävät eri asioista. Hill Siden kultakorttilaisille voi suositella varsinkin aivan naapurissa, Lohjalla sijaitsevaa St. Laurence Golfia, jossa on kaksi sopivasti samanlaista erilaista kenttää. Molemmat ovat helposti käveltävää tasamaata, Pyhä Lauri enemmän metsässä ja Kalkki-Petteri enemmän peltomaisemassa. Pelaaminenkin sujuu: testikierroksillamme on Anne tehnyt kovat pisteet ja birdiet Petterillä ja minä puolestani Laurilla. Tosi mukavia kenttiä siis!

 

Runsaasti gallup-ääniä on saanut myös toinen kahden kentän kokonaisuus, Tahko Golf. Se ei tosin ole mukana Kultakortissa, mutta siellä on mm. SGS:n pelioikeuksia ja muita edullisia erikoispaketteja. Kuten St. Laurencessa, myös Tahkolla peli sujuu useimmiten hyvin: Jukka onnistui tällä kerralla tasaisemmalla vanhalla kentällä (Old Course) , kun taas Anne pelasi vielä hienommin mäkisemmällä uudella kentällä (New Course). Tahkolla on todella runsaasti kaikentasoista majoitustilaa, joten sinne kannattaa mennä vähän pitemmäksikin ajaksi.

 

Muita gallupissa ääniä saaneita kenttiä ovat mm. Kurk, Laukaan Peurunkagolf, Ruuhikoski (Etelä-Pohjanmaan Golf), Sea Golf Rönnäs ja Wiurila. Kuten edellä todettiin, senioreilla näyttää olevan oma makunsa, sillä yksikään näistä ei ole edes Golfpisteen äänestäjien mielestä mitenkään erityinen huippukenttä: korkeimmalle yltäneen Wiurilankin sijoitus rankingissa oli vasta 33. Meidän mieltämme on gallupia tehdessämme lämmittänyt erityisesti se, että myös oma Hill Coursemme on saanut mukavasti spontaaneja puoltoääniä.

 

Koska kesää on runsaasti jäljellä, voimme vielä jatkaa selvitystyötä. Niinpä otamme mielellämme vastaan kaikenlaisia kommentteja aiheesta, joko kasvotusten tai sähköpostitse (Anne: ladykapteeni@hillsidegolf.fi, minä: seniorit@hillsidegolf.fi).

 

Senioriterveisin,

Jukka

 

 

 

 

 


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: