loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Seniorimestarit areenalla

Seniorit, lisätty 1 vuosi sitten

Suomen golfkausi 2018 lähenee varmasti mutta hitaasti loppuaan. Hill Siden seniorit ovat olleet taas ahkeria monella areenalla, joten alla lyhyt yhteenveto viimeaikaisista saavutuksista.

 

Seuraottelut

Kauden viimeiset seuraottelut pelattiin tiistaina 21.8. kotikentällä (Hill) Kurk Golfia vastaan ja tiistaina 28.8. vieraskentällä Vihti Golfia vastaan. Tappotahti jatkui: Kurk kellistyi pistein 271-248 (8 parasta) ja Vihti pistein 324-338 (10 parasta, joista miehiä 8 ja naisia 2). Kurk-voitossa kunnostautuivat erityisesti Harri Mykkänen (38 p.), Sirkka Peltokorpi (37 p.) ja Marja Tuupainen (36 p.) ja Vihdin paikallisottelussa puolestaan Pasi Vainio (39 p.), Kale Suominen (38 p.) ja Pentti Haapala (38 p.). Pasi voitti samalla koko kisan ja sai sen merkiksi pukea päälleen tämän ottelun perinteisiin kuuluvan (miesten) huomioliivin. Naisten liivi puettiin kotijoukkueen Sari Mularin ylle.

Kauden 2018 seuraottelut menivät kerta kaikkiaan täydellisesti, sillä voitimme ne kaikki selvin numeroin. Kiitänkin kaikkia otteluihin osallistuneita senioreja Hill Siden maineen ja kunnian puolustamisesta. Ensi kaudella on vaikea panna paremmaksi, mutta ainahan tavoitteeksi voi asettaa kaikkien tosi urheilijoiden moton "ei se voitto, vaan murskavoitto".

 

Kuukausikilpailut

Maanantaina 3.9. pelattiin Hillillä kauden viimeinen kuukausikilpailu. Tulostarkistuksen jälkeen naisten pistebogivoittajaksi saatiin Päivi Rinne (37) ja seuraaviksi Marja Tuupainen (37) ja Tuula Jansson (34). Miesten kovimmat pisteet keräsi Pentti Pulkkinen (41), seuraavina Juhani Sjöholm (36) ja Pasi Vainio (36). Lähimmäs lippua kahdella lyönnillä pääsi väylällä 16 Harri Mykkänen (66 cm), joka myös löi miehistä vähimmin (86 kertaa). Naisten puolella oli tasaista, kun Anne Paakki, Päivi Rinne ja Marja Tuupainen päätyivät tasatulokseen 90. Arvostetun arvontapalkinnon pokkasi jälleen kerran seuran ikäpresidentti Valde Kukkaro.

Kauden viidestä kuukausikilpailusta on jaettu ranking-pisteitä: kunkin kisan ykköselle 20 kappaletta, kakkoselle 19 jne. Ottamalla lukuun kolme korkeinta pistesaalista on saatu selville kauden ranking-voittajat eri sarjoissa. Naiset, pistebogey: 1. Päivi Rinne 57 p. (kaksi ykkössijaa), 2. Merja Vähäkainu 57 p. (yksi ykkössija), 3. Paula-Riitta Evilä 54 p. Miehet, pistebogey: 1. Juhani Sjöholm 58 p., 2. Risto Vähäkainu 51 p., 3. Timo Haaparanta 50 p. Naiset, scratch: 1. Merja Vähäkainu 60 p., 2. Anne Paakki 58 p., 3. Päivi Rinne 56 p. Miehet, scratch: 1. Harri Mykkänen 59 p., 2. Timo Haaparanta 55 p., 3. Juhani Sjöholm 53 p.

Kuukausikilpailuihin osallistui yhteensä 47 senioria; 29 miestä ja 18 naista. Osakilpailujen osaonottajamäärät jakautuivat hämmästyttävän tasaisesti välille 26-27, joskin osanottajat vaihtelivat kilpailusta toiseen. Viisi naista ja seitsemän miestä osallistui tunnollisesti jokaiseen osakilpailuun.

 

Hopeisen Peuran metsästys

Keskiviikkona 5.9. aamusella lähdettiin Eckerö Linen M/S Finlandialla kohti Viroa ja Niitvälja Golfia metsästämään Hopeista Peuraa. Perinteiselle metsästysmatkalle osallistui 15 Peuramaan ja 12 Hill Siden senioria. Metsästyskisa oli kaksipäiväinen: keskiviikkona kerättiin bogipisteitä, jotka sitten vähennettiin toisena päivänä pelatusta tasoituksettomasta lyöntipelituloksesta.

1. päivän jälkeen johdossa oli Pentti Haapala (HSGC, 32 p.) kintereillään Merja Vähäkainu (HSGC, 31 p.) ja Miikka Karikoski (PGH, 30 p.). Itselleni (ja kuulemani mukaan monille muillekin) Niitvälja osoittautui todella vaikeaksi kentäksi eikä peli sujunut alkuunkaan. Golfin luonteeseen kuulemma kuuluu, että yllätyksiä - sekä ikäviä että mukavia - sattuu juuri silloin kun niitä vähiten odottaa. Niin kävi nyt minullekin, ja onneksi tällä kerralla sille paremmalle puolelle. Väylällä 13 (par 3, 145 m) paistoi aurinko silmiin, joten lyöntiin piti keskittyä normaalia huolellisemmin. Osuma luottomailallani oli täydellinen ja loppuasentokin atleettinen, mutta yhtään en nähnyt, mihin suuntaan pallo oli päättänyt lennähtää. Ennen kuin ehdin suurempaan ääneen kiroilla surkeaa säätä ja kenttää, ryhtyi kiikarilla suoritusta seurannut Pena Haapala raportoimaan pallon kulkua: "Nyt se putoaa griinin etureunaan, nyt se rullii kohti lippua... ja nyt se uppoaa kuppiin!"

Luulin aluksi, että Pena vain skoijaa ja yrittää lohduttaa huonosti pelannutta golfveljeään, mutta olihan minun lopulta uskottava rehellisen suomalaisen sanaa: olin tehnyt elämäni ensimmäisen holarin. Ennen kuin ryhdyin klubilla suuremmin levittämään ilosanaa loppasuille, tarkistimme, että vakuutukseni on kunnossa. Kriteerit täyttyivät (mm. se, että "hole-in-one tehtiin yhdellä lyönnillä"), joten pöytään tilattiin asiaan kuuluvat kuohujuomat koko metsästysseurueelle ennen siirtymistä Laulasmaa Spahan jälkipyykkiä pesemään, ruokailemaan ja lisää kuohuvaa kittaamaan.

Holarini ei kantanut kisassa kovin pitkälle, vaan voittotaistelu käytiin aivan eri pelaajien kesken. Toisen päivän kisassa pienimmän lyöntimäärän käytti Merja V. (90), seuraavina Heikki Rinne (HSGC, 93) ja Kauko Pyyskänen (PGH, 94). Tämä tarkoitti sitä, että Hopeisen Peuran metsästi vuodeksi haltuunsa Merja yhteistuloksella 90-31=59. Voitto tuli suvereenisti, sillä toiseksi sijoittunut Kauko P. ja kolmanneksi sijoittunut Pentti H. hävisivät 7 lyönnillä.

 

Ikäkausimestaruuskisat

Tänä viikonloppuna on ratkottu lyöntipelimestaruudet eri ikäkausisarjoissa. Lauantaina 8.9. pelattiin Hill Coursella ja sunnuntaina 9.9. Valley Coursella. En itse päässyt osallistumaan näihin kekkereihin, koska olin samaan aikaan kaukana Ruuhikoskella Suomen Golfseniorien aluetour-finaalissa. Estinpä vielä Annenkin osallistumisen kotikentän kisaan ottamalla hänet mukaani kuskiksi, kantajaksi ja kannustajaksi. Toki Annekin pääsi perjantaina pelaamaan Ruuhikosken. Vahvan kantajan mukaan otto olikin tarpeen, sen verran paljon tuli messeviä palkintoja kerättyä palkintopöydästä. Olipa mukava kenttä ;-)

Lyöntipelikisat eivät yhtä miestä ja naista kaivanneet, vaan voittajat saatiin selville ilman meitäkin. Sarja Miehet 50+ oli tiukka: 1. Pekka Laine 79+82=161, 2. Jussi-Pekka Reponen 81+81=162, 3. Kari Lehtonen 81+84=165. Miehet 60+ meni odotetusti: 1. Harri Mykkänen 83+81=164, 2. Jarmo Leinonen 94+88=182, 3. Juhani Sjöholm 94+91=185. Sarjassa Miehet 70+ teki voittaja Tapio Saarinen todella kovan tuloksen 81+77=158. Toiseksi sijoittui Timo Haaparanta (83+88=171) ja kolmanneksi Pasi Vainio (90+87=177).

Naisten puolella sarjan 50+ kärki oli seuraava: 1. Elina Ulpovaara 85+79=164, 2. Merja Vähäkainu 89+82=171, 3. Minna Mäkinen 84+88=172. Naisten 65+ mestariksi pelasi Marja Tuupainen (91+91=182), toiseksi Tuula Jansson (95+97=192) ja kolmanneksi Irja Kemppainen (103+96=199). Elinasta tuli täten tuplamestari, kun hän oli voittanut elokuussa jo naisten yleisen lyöntipelimestaruuden.

 

Loppukausi

Syys- ja lokakuussa järjestetään vielä muutama senioreille sopiva kisa. Lauantaina 22.5. pelataan kolmen pelaajan joukkueilla Syyskunto Texas Scramble Open (Valley), sunnuntaina 23.9. pelataan putterilla ja kolmella muulla mailalla naisten päätöskisa (Hill) ja torstaina 4.10. järjestetään senioreille Everybodi-kisa (Hill), jonka palkintopöytään odotetaan jokaiselta pelaajalta noin 12 euron arvoista palkintoa. Kilpailumaksu on 0 euroa, sisältäen lounaan.

Seuran yleinen päätöstapahtuma on lauantaina 6.10. Ensin pelataan siksakkia Hillillä ja Valleyllä, ja illalla juhlitaan kauden voittajia klubitalolla ruokailun ja muun ohjelman kera. Kaikki siis mukaan!

Golfnäkemisiin,
Jukka

 

hopeinen_peura_2018

 

Hopeinen Peura (edessä keskellä) ja sen metsästäjä Merja (vasemmalla) sekä metsästysmatkan järjestäjät Matti ja Liisa Santanen (takana keskellä ja oikealla).

 


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: