loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Seniorit terveissä merkeissä

Seniorit, lisätty 7 kuukautta sitten

Hill Siden kentät on avattu jo aikapäiviä sitten, joten nyt viimeistään on seniorien aika rynnätä suurella joukolla pelaamaan hyväkuntoisille kentille hyvää golfia hyvässä seurassa.

 

Seniorien kausi käynnistettiin virallisesti torstaina 25.4. klubitalolla avausillassa, johon osallistui reilut parikymmentä senioria. Tilaisuuden aluksi Lassi "Laku" Kiviniemi ja Ilkka "Iku" Kaivosoja kertoivat kentän tilanteesta, joka näyttää lupaavalta joskaan ei täydelliseltä: pelioikeuksia ja tapahtumia pitäisi vielä saada myydyksi jonkin verran lisää, jotta kenttäyhtiön talous kohentuisi. Kenttä sen sijaan on jo keväällä harvinaisen hyvässä kunnossa, kiitos suotuisten sääolojen ja hyvin tehdyn hoitotyön.

 

Sen jälkeen liikuntalääketieteeseen erikoistunut terveyskeskuslääkäri Ari Suojalehto kertoi golfin terveysvaikutuksista, jotka ovat - kuten kaikki tiedämme - aivan vertaansa vailla: golfareilla on pitempi elämä, vahvempi luusto, vahvempi sydän, vahvemmat keuhkot, parempi painonhallinta, lievempi stressi, virkeämpi muisti, laadukkaampi uni ja turvallisempi harrastus kuin tavallislla tallaajilla. Kuulijakunta nosti esiin vielä ainakin sosiaalisen toiminnan, kaveripiirin, mielihyvän ja sen, että golfari tuntee itsensä terveeksi, vaikkei sitä välttämättä olisikaan. Golfarit siis huijaavat ainakin itseään.

 

Suomalainen etsii joka asiasta aina jotain negatiivista, joten niin oli pakko tehdä nytkin. Golf on äkkinäisiä ja sähäköitä liikkeitä vaativa laji, joka rasittaa kroppaa toispuoleisesti, joten nikamat ja muut liikkuvat osat ovat lujilla. Entinen lentopalloilija Ari epäili golfarien kärsivän olkapäävammoista, mutta sen kaikki läsnäolijat kiistivät. Ilmeisesti kaikilla on niin hyvä tekniikka, etteivät olkapäät mene rikki. Sen sijaan joillakin on ongelmia kyynärpäiden kanssa. Esimerkiksi minun vasen kyynärpääni on niin heikossa kunnossa, ettei draivi tahdo yltää edes Valleyn ykkösen sivuvesiesteeseen. Arin suosituksen mukaisesti on kai mentävä fysioterapiaan, jotta saan takavesiesteen loiskumaan taas entiseen malliin.

 

Lopuksi käytiin läpi alkavan seniorikauden ohjelmaa. Ensimmäisenä kisana on ohjelmassa kuukausikilpailu torstaina 9.5. Huomiohuomio!!! Yleisön pyynnöstä mukaan voi tulla lounaan hinnalla osallistumatta varsinaiseen kilpailuun. Siinä tapauksessa on NexGolfissa "sarjaksi" valittava "Mukana pelailevat", kun taas ne, jotka osallistuvat kilpailuun, valitkoot "sarjaksi" joko "Naiset PB" tai "Miehet PB". Jos on täppäys osunut vahingossa väärään kohtaan, voi korjausta pyytää caddiemasterilta.

 

Ensimmäiseen kuukausikilpailuun päättyy osallistuminen edeltävänä tiistaina (7.5.), mutta siitä eteenpäin on ravintolan aikataulusta johtuen ilmoittauduttava viimeistään kilpailua edeltävänä sunnuntaina. Muut kuukausikilpailut pelataan torstaina 6.6., torstaina 4.7., tiistaina 6.8. ja torstaina 5.9. Kisakauden päättää Senior Everybody torstaina 3.10.

 

Seniorien reikäpelimestaruus ratkaistaan tuttuun tyyliin cup-kilpailuna. Ilmoittautuminen päättyy 6.5.

 

Muiksi yleisiksi kilpailuiksi on suunniteltu seuraavat:


- seniorien yölintukisa perjantaina 5.7.
- seniorien kutsukilpailu lauantaina 13.7.
- haasteottelu naiset vs. seniorimiehet sunnuntaina 25.8.

 

Seniorit pelaavat vakiintuneita otteluita muiden seurojen senioreita vastaan. Joukkueiden kokoonpano on yleensä 12 pelaajaa, mukana sekä naisia että miehiä. Hill Siden joukkueisiin valitaan nopeimmat nexgolfaajat, joten mukaan haluavat seuratkoot tarkkana ilmoittautumisten avautumista. Sovitut seuraottelut:


- Gumböle Golf - HSGC, maanantai 27.5. (Gumböle)
- Espoon Golfseura - HSGC, keskiviikko 5.6. (EGS)
- HSGC - Nordcenter, torstai 25.7. (Hill Course)
- Kurk Golf - HSGC, torstai 15.8. (Kurk)
- HSGC - Vihti Golf, tiistai 27.8. (Hill Course)

 

Olemme lisäksi mukana Uudenmaan Golfseniorien (UAS) reikäpelicupissa samassa alkulohkossa Master Golfin, St. Laurence Golfin ja Nordcenterin kanssa. Joukkueiden kokoonpano on yksi nainen ja kaksi miestä.

 

Ringsiden seniorit tulevat Hill Sideen kevätretkelle tiistaina 14.5. ja toivovat klo 10 alkavalle Hillin retkelle paikallisoppaita. Suunnistustaitoiset seniorit voivat ilmoittautua mukaan lounaan hinnalla (10 euroa).

 

Suunnitteilla on lisäksi yhteinen kesäretki kotimaassa Peuramaan seniorien kanssa. Kaksi päivää ja yhden yön kestävälle retkelle voi lähteä joko pelailemaan tai osallistumaan perinteiseen Hopeisen Peuran metsästyskisaan. Retki on tarkoitus tehdä elokuussa. Perästä raikaa lisää, kunhan suunnittelu etenee.

 

Koska kaikki eivät halua hirveästi kilpailla, mutta kuitenkin pelata tutussa seurassa, on yhdessä naistoimikunnan kanssa suunniteltu hyvää peliseuraa kaipaavien yhteistä pelailuaikaa. Tarkoitus olisi pelata joka viikko samana viikonpäivänä samaan aikaan vuorotellen Hillillä ja Valleyllä, ja mukaan voisi tulla fiiliksen mukaan äkkilähdöllä ilman sen kummempaa ennakkoilmoittautumista. Ainakin naistoimikunnan ja senioritoimikunnan vetäjät ovat aina paikalla ja valmiina pelailemaan, jos ei muuta niin (vaihteen vuoksi) keskenään. Sopivaa aikaa etsitään, ja tästäkin kuuluu perästä lisää.

 

Eipähän tällä erää tämän kummempaa. Pelatkaahan ihmisiksi. Säätkin näyttävät muuttuvan taas normaaleiksi, joten kohta ei ole kentällä ainakaan liian kuuma.

 

Senioritoimikunnan puolesta,
Jukka

 

PS. Alla olevat kuvat avausillasta saattavat näkyä kenossa. Älä pelästy: et ole välttämättä lattialla selälläsi, vaan seuran blogijärjestelmä on päättänyt kaataa kuvat. Jotta saisit kuvista selvää, pyörittele päätäsi.

 

sennuavaus250419_1

 

sennuavaus250419_2


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: