loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Naisten tapahtumia

Naistoimikunta, lisätty 10 kuukautta sitten

Terve!

Kesäaika alkoi jo, mutta talvi ei vaan meinaa taittua, eikä golfkenttien avautumisesta ole tietoakaan, pelkkiä arvauksia vain. Naistoimikunta kyllä jo kokoontui; toimikunnan kokoonpano muuttui sikäli, että Pia Strömdahl-Koskinen luovutti vetovastuun minulle, hoidettuaan tehtävää ansiokkaasti monen kauden ajan. Onneksemme Pian lisäksi Elina Ulpovaara, Monna Korhonen ja Riikka Vanha-aho jatkavat toimikunnassa edelleen. Yhteystietomme löytyvät Hill Siden sivuilta kohdasta Jäsenet -> Naistoimikunta -> Naistoimikunta 2018. Uusia jäseniä toimikuntaan myös toivotaan!

Oma golfhistoriani alkoi heinäkuussa 2006, kun yhdessä Jukan kanssa suoritimme green cardit Luukissa, opettelimme sen kesän pallon lyömistä Valleyn 9-reikäisellä kentällä (oli kyllä itkuakin ja hammasten kiristystä välillä...), ja 2007 tulimme Hill Sideen jäseniksi. Ja pääsin suoraan senioreihin :). Vähän toistakymmentä vuotta olemme nyt ajaneet pelipäivinä kotoa Helsingistä Jokikunnalle ja takaisin, miettineet Koskelantien ruuhkissa kentän vaihtoa, ja lopulta olemme nyt saaneet tarpeeksemme - siirrämme kodin Vihtiin, kun kotikentän vaihto ei ole vaihtoehto. Marraskuussa muutamme siis Nummelaan.

Pelikierrosteni määrä on tähän asti vaan kasvanut joka vuosi, joten minut varmasti näkee usein Hill Sidessa tulevanakin kesänä. Pelaamiseni lisäksi yritän olla siellä avuksi muille pelaajille missä vaan mahdollista. Aina voi siis kysyä ihan mitä vaan, kentästä, klubista, sää(nnöi)stä, yritetään selvittää.

Sitten asiaan, tuleviin tapahtumiin. Naisten kauden avaustapahtuma on toukokuun alussa, ajankohta vahvistuu myöhemmin, mutta vaihtoehtoja ovat lauantai 5.5. ja helatorstai 10.5. Seuraavaksi käynnistetään reikäpelit eli Ladies Cup, jossa pelejä tulee kullekin vähintään yksi mutta enemmän, jos sattuu voittamaan. Pelimuotona reikäpeli on takuulla kokeilemisen arvoinen! Tasoituksensa perusteella pelaaja saa kullakin reiällä lyönnin tai pari "eteen", jolloin oma bogi voi olla parempi kuin sen alemmalla tasoituksella pelaavan pelikaverin bogi, ja näin voittaa sen reiän. Jos taas joku reikä ei meinaa lähestyä monellakaan lyönnillä, samalla kun toinen on jo greenillä, voi pallonsa nostaa, antaa pelikaverin voittaa sen reiän, ja yrittää uudella innolla seuraavalla reiällä. Ja peliparit kun arvotaan kaavioon, tutustuu samalla uusiin pelaajiin.

Kesäkuussa (6.6. mahdollisesti) pelataan neljän seuran kesken ystävyyspeli, joka on tällä kertaa meillä, ja  mukaan tulevat StLG Lohjalta, Vihti Golf ja Espoon Ringside Golf. Toinen tällainen perinteinen ystävyyspeli pelataan Nordcenterin kanssa, tänä vuonna heillä, ja päiväksi on jo sovittu 24.7. Nämä pelit pelataan arki-iltapäivällä, töistäkin ehtii, ja mukaan pääsee 6-8 pelaajaa.

Koko kauden ajan voi osallistua eclectic-kisaan, jossa pelaaja hakee omaa parasta tulostaan jokaiselle väylälle, kummallekin kentälle. Tästä tykkään itse, sillä huononakin pelipäivänä jollain väylällä voi sattumalta saada pari onnistunutta lyöntiä ja aiempaa paremman tuloksen eclectic-korttiin. Eikä mennyt sekään päivä hukkaan!

Samoin kuukausikisoja pelataan läpi kesän, ja niihin voi yhdistää mainion promme Ninon lähipeliharkat ennen peliä. Alkukaudesta ainakin järjestetään myös ladylähtöjä, eli varataan kalenteriin arki-iltapäivälle naisille lähtöjä, joihin lähden itse tai joku muu naistoimikunnasta, ja mukaan voi tulla kuka vaan peliseuraa kaipaava.

Kesän perinteinen ja mitä hauskin naisten tapahtuma on Kukkulan Kuningatar -kisa. Siinä jokainen voi voittaa - ainakin Ninon :). Tasoituksen mukaan pelataan joko lyöntipeliä tai pistebogitulosta, ja lisäksi on tuo "Beat the Pro". Lyöntipelisarjan voittajasta tulee Kukkulan Kuningatar, ja pistebogikisassakin on hyvät palkinnot. Tämän vuoden Kuningatar kruunataan heinäkuun alussa, 1. tai 8.7.

Kesän tapahtumista tulee tarkempia tietoja myöhemmin, tällä palstalla, ja ennen pitkää myös kilpailukalenteriin.

Innolla odotan, että sitten kesällä jonain päivänä kanssani samaan starttiin ilmoittautuu joku minulle  ennestään tuntematon, vaikkapa aloitteleva pelaaja. Tai sitten lyöttäydyn vieraan lähtöön pelailemaan, jotta tutustuisin mahdollisimman moneen seuran jäseneen. Älkää siis säikähtäkö :). Voidaan pelata tasoituskierros tarkkaan sääntöjen mukaan, tai hupikierros, kukin voi pelata tosissaan tai sitten ei, potkiskella pallonsa paremmalle paikalle, jos siltä tuntuu. Eikä silloin tarvitse tuloskortteja kirjoitella. Joka tapauksessa nautitaan hienoista kentistämme, maisemista, lintujen laulusta - ja toivottavasti auringon paisteesta!

Tulevaa kautta jo malttamattomasti odotellen,
Anne Paakki

anne.paakki@pp1.inet.fi
0400 852368

 

anne_lauro

 


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: