loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Naiset vai seniorimiehet?

Seniorit, lisätty 5 kuukautta sitten

Sunnuntaina 11.8. pelattiin Valley Coursella kautta aikain toinen naisten ja seniorimiesten välinen hegemoniaottelu. Kunnon suomalainen kesäsää eli sade oli houkutellut paikalle 18 urhoollista pelaajaa, 8 "yleistä" naista ja 10 seniori-ikäistä miestä. Jokaisessa ryhmässä oli pelin hengen mukaisesti sekä naisia että miehiä, joten meininki oli harvinaisen sopuisaa ja kannustavaa.

 

Tuloksiin noteerattiin pohjalle 6 parasta pistebogitulosta per joukkue. Naiset saivat Päivi R:n ja Riikka V:n johdolla (molemmat 36 p) kokoon 196 pistettä, mutta kun seniorimiehissä Harri M (41 p) ja Kari L (39 p) olivat märistä olosuhteista huolimatta aivan liekeissä, ropsahti miesten plakkariin peräti 217 p. Naiset saivat paremmasta väylän 1 viheriöosumaprosentista (4/8 = 50 % vs. 2/10 = 20 %) 10 bonuspistettä, mutta kun suurempi osuus miehistä onnistui pelaamaan koko kierroksen samalla pallolla (5/10 = 50 % vs. 3/8 = 38 %), rapsahti siitä heille 5 bonuspistettä. Näin ollen seniorimiehet uusivat viimevuotisen voittonsa yhteispistein 222-206.

 

Koska tässä kisassa jyllää joukkuehenki, ei siinä ollut perinteisiä tylsiä erikoiskilpailuja eikä parhaita pisteentekijöitä palkittu. Sen sijaan palkinnoille pääsi hyvällä urheiluhengellä tai muilla maininnan arvoisilla suorituksilla. Pelikavereiden tekemien ehdotusten perusteella arvovaltainen kahden hengen tuomaristo päätti palkita janojuomalla seuraavat maan mainiot urheilijat ja suoritukset:

 

  • Monica K: pitkin matkaa suoritetusta ärhäkästä ja taisteluhenkeä nostattavasta manailusta.
  • Kaarina P: kolmen bunkkerin kautta tehdystä bogeysta.
  • Leila T: sadetta ja varmaa kastumista uhmaavasta jälki-ilmoittautumisesta.
  • Pentti H: edestakaisin juoksemalla tehdystä lämmittelystä, kun svingi katosi takaysillä autossa istumisen takia.
  • Pentti P: väylän 3 sillalla suoritetusta kaatumisesta sellaisella ryminällä, että pelikaverit luulivat hyppyrimäen sortuneen. Kun pelikaverit huusivat kauhusta, totesi Pena tyynesti, että hänellä on aina tapana langeta vieraiden naisten seurassa.
  • Risto V: sentilleen yhtä pitkistä väylälyönneistä koko kierroksen ajan.

 

Ensi vuonna on naisilla toivottavasti taas revanssimahdollisuus. Jury on jo ruvennut suunnittelemaan kisaan uusia ja entistä sekavampia sääntöjä.

 

Naistoimikunnan ja senioritoimikunnan puolesta,

Anne ja Jukka

 

iines_ja_aku_2019


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: