loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Senioritoimikunnan toimintasuunnitelma kaudelle 2019


Talvi- ja kesäharjoittelu

Seniorien talviharjoittelu järjestetään Hill Siden head pron Nino Di Lucan (Nordic Golf Academy) johdolla maanantaisin Espoon Golf Areenassa ja Golf Balancessa. Talvikurssi sisältää kymmenen harjoituskertaa (1 tunti) senioriystävälliseen omakustannushintaan.

 

Nino järjestää senioreille myös omakustannushintaisen kesäharjoittelusarjan. Lisäksi Ninoa pyydetään jatkamaan senioreille erikoishintaan annettavaa 9 reiän peliopetusta (1-3 oppilasta per ryhmä).


Kauden avausilta

Huhtikuun lopussa järjestetään klubitalolla seniorien kauden avausilta. Tilaisuudessa käydään läpi kauden 2019 ohjelmaa ja siihen kutsutaan asiantuntija puhumaan jostakin seniorigolfareille tärkeästä ajankohtaisesta teemasta.


Senioreiden kuukausikilpailut

Kuukausikilpailut pelataan touko-syyskuun alussa, yleensä torstaina, alkaen klo 9.00. Kilpailut pelataan Hill Coursella yhteislähtönä ja Valley Coursella peräkkäislähtöinä. Kilpailut pyritään pelaamaan 3 hengen ryhmissä. Kilpailumaksu on 15 € sisältäen lounaan. Ainakin yhteen kuukausikilpailuun pyritään järjestämään tavallista parempi erikoislounas.

 

Kilpailut pelataan tasoituksellisena pistebogeyna ja tasoituksettomana lyöntipelinä (scratch) erikseen nais- ja miessarjassa. Kaikissa sarjoissa voittajaksi julistetaan eniten sijoituspisteitä kerännyt pelaaja, ottamalla huomioon kolmen parhaan osakilpailun pisteet. Jokaisessa osakilpailussa palkitaan kolme parasta sekä naisten että miesten pistebogey-sarjassa ja erikoiskilpailun voittaja. Lisäksi arvotaan yksi lohdutuspalkinto kaikkien paikalla olevien osallistujien kesken.

 

Lisäksi lokakuun alussa pelataan Senior Everybody (tasoituksellinen pistebogey) yhdessä sarjassa. Jokainen kilpailuun osallistuja tuo palkintopöytään noin 12 euron arvoisen palkinnon. Palkinnot noudetaan paremmuusjärjestyksessä. Itse kilpailu on maksuton, ja osallistujille tarjotaan lounas.


Yölintu

Seniorien Yölintukisa järjestetään iltahämärissä juhannuksen jälkeen. Pelimuotona on kahden tai kolmen hengen (drive-)scramble arvotuin joukkuein. Kilpailumaksu on 15 € sisältäen välipalan.


Seniorien kutsukisa

Tässä toista kertaa pelattavassa kahden hengen kisassa on tarkoituksena, että joukkueen toinen pelaaja on seuran oma seniori ja toinen pelaaja hänen kutsumansa seniorivieras (ei HSGC:n jäsen). Kuitenkin myös seuran omat senioriparit voivat osallistua kisaan. Pelimuotona on best ball (pistebogey) täysin tasoituksin: joukkueen kumpikin pelaaja pelaa omaa palloaan ja pitää omaa tuloskorttiaan, ja joukkueen tulokseksi otetaan kultakin väylältä pelaajien parempi tulos. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta.

 

Koska best ballissa pidetään omaa tuloskorttia, voisi kisassa jakaa palkintoja joukkuetulosten lisäksi myös parhaista henkilökohtaisista tuloksista.

 

Kilpailumaksu on HSGC:n pelioikeutetuille senioreille 15 € ja muille 35 €, sisältäen lounaan.


Naiset vs. seniorimiehet

Yhteistyössä naistoimikunnan kanssa järjestetään toista kertaa seuran naisten ja miesseniorien välinen taisto. Pelimuotona on pistebogey täysin tasoituksin. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta. Jokaiseen peliryhmään pyritään saamaan sekä naisia että miehiä.

 

Joukkueiden lopputulokseen otetaan mukaan sopiva ja tasapuolinen määrä (esimerkiksi 10) naisten ja miesten parhaita tuloksia sekä lisäksi erikoiskilpailuista jaettavat bonuspisteet. Kisassa ei jaeta perinteisiä paras tulos -palkintoja vaan tunnustuspalkintoja yllättävistä suorituksista tai kovasta yrityksestä. Seniorimiehet puolustavat (niukkaa) voittoa kaudelta 2018.

 

Kilpailumaksu on 10 € sisältäen lounaan tai välipalan.


Lyöntipelimestaruuskisat

Seniorien lyöntipelimestaruuskisat järjestetään omana viikonloppunaan erillään seuran yleisistä mestaruuskisoista. Kilpailu pyritään järjestämään kaikissa Suomen Golfliiton virallisissa ikäryhmissä, jotka ovat naisilla 50 v, 60 v, 65 v ja 70 v sekä miehillä 50 v, 60 v, 65 v, 70 v ja 75 v.

 

Jos jonkin ikäryhmän kilpailuun ilmoittautuu vähemmän kuin kolme kilpailijaa, peruutetaan kyseisen ikäryhmän kilpailu ja kilpailijat siirretään automaattisesti edelliseen ikäryhmään.


Reikäpelimestaruuskilpailu

Kilpailu pelataan 2/3 tasoituksin reikäpelikaavion mukaisesti yhdessä sarjassa touko-elokuussa. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta. Kilpailun johtaja sijoittaa pelaajat reikäpelikaavioon, ja peliparien pitää sopia ja järjestää ottelunsa kullekin kierrokselle määrättyyn takarajaan mennessä. Kenttä (Hill Course tai Valley Course) on peliparin sovittavissa.

 

Kilpailu on maksuton.


Seniorien seuraottelut

Odotamme vuorotteluperiaatteen mukaisesti kutsua Espoon Golfseuran, Gumböle Golfin ja Kurk Golfin senioriyhdistyksiltä ja itse isännöimme Nordcenter Golf & Country Clubin ja Vihti Golfin seniorien vierailua. Joukkueiden koko on yleensä 12 pelaajaa, ja lopputulokseen otetaan mukaan sovittu määrä parhaita tuloksia (yleensä 8). Hill Siden kotiotteluissa joukkueissa on 12 pelaajaa; vähintään 4 naista ja vähintään 4 miestä.

 

Kaikki seniorien seuraottelut ovat pelaajille maksuttomia.


Suomen Golfliiton toimintaan osallistuminen

Osallistumme Uudenmaan alueen golfseurojen (UAS) seniorien reikäpelicupiin. Vuosina 2019-2020 Hill Side pelaa samassa alkulohkossa Master Golfin, Nordcenter Golf & Country Clubin ja St. Laurence Golfin kanssa.

 

Joukkueissa on yksi nainen (tarkka tasoitus enintään 32) ja kaksi miestä (tasoitus enintään 24), joita voi vaihtaa eri otteluihin. Kaikki ottelut pelataan 3/4 tasoituksin. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta (tai vastaavilta). Peliparit: naiset keskenään, suuremman tasoituksen miehet keskenään, pienemmän tasoituksen miehet keskenään. Joukkueet sopivat keskenään pelijärjestyksen. Jos järjestyksestä ei päästä sopimukseen, päättää sen kotijoukkue.

 

Alkulohkosta menee jatkoon eniten pisteitä kerännyt joukkue. Mikäli kaksi parasta joukkuetta päätyy tasapisteisiin, ratkaisee ensin keskinäisen ottelun tulos, sen jälkeen keskinäisessä ottelussa voitettujen reikien määrä ja viimeiseksi arpa. Mikäli kolme tai neljä parasta joukkuetta päätyy tasapisteisiin, ratkaisee jatkoon menijän ensin voitettujen reikien määrä ja sen jälkeen arpa.

 

Neljännes- ja semifinaalit pelataan pudotuspeleinä kummankin joukkueen kotikentällä yhteistuloksen ratkaistessa. Finaali pelataan UAS:n hallituksen sopivaksi katsomalla neutraalilla kentällä (ei finaalijoukkueiden kotikentillä).

 

Kaikki UAS-reikäpeliottelut ovat pelaajille maksuttomia.


Golfmatkat

Koska seuran kesägolfmatkan suosio on hiipunut viime vuosina eikä sitä pystytty vähäisen osanottajamäärän takia järjestämään lainkaan vuonna 2018, suunnitelmissa on yhteisen matkan järjestäminen jonkin toisen lähiseuran kanssa. Koska meillä on vuonna 2019 vetovastuu perinteisestä Peuramaa Golfin seniorien kanssa järjestettävästä Hopeisen Peuran metsästyksestä, olisi se luontevin vaihtoehto tällaiselle yhteismatkalle. Omakustanteinen kahden-kolmen päivän matka voisi suuntautua joko Viroon tai eteläiseen Suomeen.

 

Perinteinen Hopeisen Peuran metsästyskisa käydään kaksipäiväisenä: 1. kisapäivänä pelimuotona on pistebogey täysin tasoituksin ja 2. päivänä tasoitukseton lyöntipeli (scratch). Pelaajan lopputulos saadaan vähentämällä 2. päivän lyöntipelituloksesta 1. päivän pistebogey-tulos. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta (tai vastaavilta).

 

Jotta kisasta saataisiin kiinnostavampi ja jännittävämpi, voitaisiin se Hill Siden vetovuoroilla järjestää siten, että 2. päivän pelimuoto on tasoituksellinen lyöntipeli, jonka tuloksesta vähennetään 1. päivän pisteet.


Kansalliset kilpailut

Hill Siden senioreja kannustetaan osallistumaan seniorien kansallisiin kilpailuihin, kuten henkilökohtaisiin ja joukkue-SM-kilpailuihin, Haastajatourille ja Aluetourille. Niiden järjestämisestä vastaa Suomen Golfseniorit ry, jonka kotisivulta löytyy runsaasti eri ikä- ja tasoitusryhmille tarjolla olevia kisoja.

 

Seuran muut kilpailut

Senioritoimikunnan järjestämien tapahtumien lisäksi seniorit voivat osallistua kaikkiin seuran yleisiin tapahtumiin ja kilpailuihin, ja seniorinaiset lisäksi naistoimikunnan järjestämiin tapahtumiin. Niistä tiedotetaan seuran kotisivulla, kilpailukalenterissa ja NexGolfissa.

 

Kaudella 2019 erityinen merkkitapaus on seuran ikäpresidentin Valde Kukkaron 90-vuotispäivä. Sitä juhlistetaan järjestämällä syyskuussa seuran yleinen juhlaturnaus teemalla ”90”, esimerkiksi tähtäämällä tasan 90 lyönnin lyöntipelitulokseen tai pyrkimällä lyömään mahdollisimman lähelle tasan 90 metrin päässä sijaitsevaa reikää.


Tiedotus

Senioritoimikunnan kilpailuista, tapahtumista ja muista kuulumisista kirjoitetaan blogeja senioritoimikunnan omille sivuille ja seuran kotisivun Ajankohtaista-palstalle. Senioritoimikunnan sivuilla ylläpidetään seniorien toimintasuunnitelmaa ja senioritoimikunnan kokoonpanoa. Lisäksi seniorien tapahtumista ja matkoista yms. tiedotetaan perinteiseen tyyliin paperilla klubitalon ala-aulan ilmoitustaululla.


Seniorien alustava tapahtumakalenteri

To 25.4. Kauden avausilta

 

To 9.5. Kuukausikilpailu (Hill Course, yhteislähtö)

 

To 6.6. Kuukausikilpailu (Valley Course)

 

To 4.7. Kuukausikilpailu (Hill Course, yhteislähtö)
Pe 5.7. Seniorien Yölintukisa (Hill Course)
La 13.7. Seniorien kutsukilpailu (Hill Course, yhteislähtö)

 

Ti 6.8. Kuukausikilpailu (Valley Course)
Su 25.8. Naiset vs. seniorimiehet (Valley Course)
Hopeisen Peuran metsästysmatka

 

To 5.9. Kuukausikilpailu (Hill Course, yhteislähtö)
La-su 7.-8.9. Ikäkausimestaruuskisat (Hill Course, Valley Course)
Valde Kukkaron 90-vuotisjuhlakilpailu

 

To 3.10. Senior Everybody (Hill Course, yhteislähtö)

 

Seuraottelut:

Hill Side – Nordcenter Golf & Country Club
Hill Side – Vihti Golf
Espoon Golfseura – Hill Side
Gumböle Golf – Hill Side
Kurk Golf – Hill Side

 

UAS:n reikäpeli-cup:

Hill Side – St. Laurence Golf

Master Golf - Hill Side
Nordcenter Golf & Country Club – Hill Side