loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Senioritoimikunnan toimintasuunnitelma kaudelle 2018


Talviharjoittelu

Senioreiden talviharjoittelu järjestetään Hill Siden head pron Nino Di Lucan (Nordic Golf Academy) johdolla Espoon Golf Areenassa ja Golf Balancessa. Seniorien talvikurssi sisältää kymmenen harjoituskertaa (1 tunti) omakustannushintaan.


Kauden avausilta


Torstaina 26.4.2018 klo 18.00 järjestetään klubitalolla seniorien kauden avausilta. Tilaisuudessa käydään läpi kauden 2018 ohjelmaa ja siihen kutsutaan vieraileva asiantuntija puhumaan jostakin seniorigolfareille tärkeästä teemasta (esimerkiksi terveyden ja lihaskunnon ylläpitämisestä tai Suomen Golfseniorit ry:n toiminnasta). Lisäksi jaetaan kauden 2017 palkinnot (lyöntipelit, reikäpeli, kuukausikilpailut, viikkokilpailut).


Senioreiden viikkokilpailut


Senioreiden viikkokilpailuissa ei ole ollut osallistujia toivotulla tavalla pelaajamäärän hiipuessa erityisesti loppua kohti. Viikkokilpailujen suosiota voisi yrittää nostaa esimerkiksi seuraavilla keinoilla:

  • kisamuotona on aina tasoituksellinen pistebogey (2017: kahtena kuukautena tasoituksellinen pistebogey ja kahtena kuukautena tasoituksellinen lyöntipeli)
  • viikkokisan saa pelata minä viikonpäivänä tahansa (2017: tiistaina tai keskiviikkona)
  • samalla viikolla voi pelata miten monta kisakierrosta tahansa, mutta kilpailuun otetaan mukaan ainoastaan viikon paras pistebogey-tulos
  • lopputuloksissa otetaan huomioon 7 parasta viikkosijoitusta (vuonna 2017: 10)
  • kilpailumaksu on 40 €, jolla voi osallistua niin moneen viikkokisaan kuin haluaa (2017: 5 € per kisa)
  • viimeisestä viikkokisasta saa pisteitä kertoimella 1,5 (2017: ei muita kertoimia kuin 1,0)
  • 50-59-vuotiaat naiset pelaavat sinisiltä lyöntipaikoilta ja sitä vanhemmat naiset punaisilta lyöntipaikoilta sekä vastaavasti 50-69-vuotiaat miehet keltaisilta, 70-79-vuotiaat miehet sinisiltä ja sitä vanhemmat miehet punaisilta lyöntipaikoilta.

 

Mikäli viikkokilpailut päätetään järjestää, pelataan edelleen yhdessä sarjassa ja vuorokuukausina molemmilla kentillä (Hill Course, Valley Course).

 

Asiasta keskustellaan kauden avausillassa 26.4.


Senioreiden kuukausikilpailut


Pelipäivä on jokaisen kuukauden ensimmäinen torstai, alkaen klo 9.00. Kilpailupäivät: 3.5., 7.6., 5.7., 2.8. ja 6.9. Kilpailut pelataan tasoituksellisena pistebogeyna ja tasoituksettomana lyöntipelinä (scratch) erikseen nais- ja miessarjassa. Pelikenttä ilmoitetaan kilpailukutsussa. Kilpailut pyritään pelaamaan 3 hengen ryhmissä. Kilpailumaksu on 15 € sisältäen lounaan.

 

Voittajaksi selviää pistebogey-sarjassa eniten sijoituspisteitä ja scratch-sarjassa eniten voittoja saanut nais- ja miespelaaja, kuitenkin niin että vain kolmen parhaan osakilpailun tulokset otetaan huomioon. Jokaisessa osakilpailussa palkitaan kolme parasta sekä naisten että miesten pistebogey-sarjassa. Lisäksi arvotaan yksi lohdutuspalkinto kaikkien paikalla olevien osallistujien kesken.

 

Lisäksi pelataan torstaina 4.10. Seniori-Everybody (tasoituksellinen pistebogey) yhdessä sarjassa. Jokainen osallistuja tuo palkintopöytään noin 15 €:n arvoisen palkinnon. Palkinnot valitaan palkintopöydästä paremmuusjärjestyksessä. Myös itse tuomansa palkinnon saa valita.


Seniori-scramble / Yölintu


Yölintukilpailu järjestetään iltahämärissä juhannuksen maissa. Pelimuotona on kahden tai kolmen hengen (drive-)scramble. Joukkueet arvotaan.


Seniorien kutsukisa


Uutena kilpailuna järjestetään parikilpailu, jossa joukkueen toinen pelaaja on seuran oma seniori ja toinen pelaaja hänen kutsumansa seniorivieras (ei HSGC:n jäsen). Pelimuotona on best ball (pistebogey) täysin tasoituksin: joukkueen kumpikin pelaaja pelaa omaa palloaan ja pitää omaa tuloskorttiaan, ja joukkueen tulokseksi otetaan kultakin väylältä pelaajien parempi tulos. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta.

 

Kilpailumaksu on 50 € / joukkue sisältäen lounaan.


Missä kaappi seisoo?


Kesäkuun alkupuolella golfin kansallisena naistenpäivänä (”Lady Sunday” 10.6.) järjestetään yhteistyössä naistoimikunnan kanssa seuran miesseniorien ja naisten välinen taisto. Toinen luonteva ajankohta on naistenviikko 18.-24.7. Pelimuotona on pistebogey täysin tasoituksin. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta. Jokaiseen peliryhmään pyritään saamaan sekä naisia että miehiä.

 

Joukkueiden lopputulokseen otetaan mukaan sopiva ja tasapuolinen määrä (esimerkiksi 10) naisten ja miesten parhaita tuloksia. Voittaneesta joukkueesta palkitaan kolme parasta pelaajaa. Lisäksi jaetaan yllätyspalkintoja erityisen hyvistä suorituksista tai hyvästä yrityksestä.

 

Kilpailumaksu on 15 € sisältäen lounaan.


Vanhassa vara parempi vai nuorissa on tulevaisuus?


Vuoden 2018 Kansallinen Golfviikko järjestetään 10.-17.6. ja sen teemana ovat tänä vuonna juniorit. Teemaan sopii mainiosti ko. viikolla järjestettävä HSGC:n juniori- ja senioritoimikunnan välinen ottelu joko pistebogeyna (kuten ”Missä kaappi seisoo?”) tai Ryder- ja Solheim-cupin muotoisina reikäpeleinä (6 reikää per peli).


Lyöntipelimestaruuskisat


Seniorien lyöntipelimestaruuskisat järjestetään omana viikonloppunaan, erillään seuran yleisistä mestaruuskisoista. Kilpailu pyritään järjestämään kaikissa Suomen Golfliiton virallisissa ikäryhmissä, jotka ovat naisilla 50 v, 60 v, 65 v ja 70 v sekä miehillä 50 v, 60 v, 65 v, 70 v ja 75 v.

 

Jos jonkin ikäryhmän kilpailuun ilmoittautuu vähemmän kuin kolme kilpailijaa, peruutetaan kyseisen ikäryhmän kilpailu ja kilpailijat siirretään automaattisesti edelliseen ikäryhmään.


Reikäpelimestaruuskilpailu


Kilpailu pelataan 2/3 tasoituksin reikäpelikaavion mukaisesti yhdessä sarjassa touko-elokuussa. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta. Toimikunta sijoittaa kilpailijat reikäpelikaavioon, ja peliparien pitää sopia ja järjestää ottelunsa kullekin kierrokselle määrättyyn takarajaan mennessä. Kenttä (Hill Course tai Valley Course) on peliparin sovittavissa.

 

Kilpailun vastuuhenkilönä toimii Kalevi Suominen.


Senioriyhdistysten väliset vierailut


Odotamme vuorotteluperiaatteen mukaisesti kutsua Gumböle Golfin, Nordcenter Golf & Country Clubin ja Vihti Golfin senioriyhdistyksiltä ja itse isännöimme Espoon Golfseuran ja Kurk Golfin vierailua. Vakiintuneen tavan mukaan senioriyhdistysten joukkueen koko on 12 pelaajaa, tasapuolisesti naisia ja miehiä (6 + 6). Joukkueen lopputulokseen otetaan mukaan sovittu määrä parhaita naisia ja miehiä (yleensä 4 + 4).

 

Aikaisemmasta poiketen kutsut ja ilmoittautumiset hoidetaan NexGolfissa.


Suomen Golfliiton toimintaan osallistuminen


Osallistumme Uudenmaan alueen golfseurojen seniorien reikäpeli-cup-kisaan. Kuten vuonna 2017, pelaamme samassa alkulohkossa Sea Golf Rönnäsin, Gumböle Golfin ja Vuosaari Golfin kanssa.

 

Joukkueessa on yksi nainen (vähintään 50 v) ja kaksi miestä (toinen vähintään 50 v ja toinen vähintään 60 v), joita voi vaihtaa eri otteluihin. Kaikki ottelut pelataan ¾ tasoituksin. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta. Peliparit: naiset keskenään, suuremman tasoituksen miehet keskenään, pienemmän tasoituksen miehet keskenään. Joukkue saa kustakin pelistä pisteitä seuraavasti: voitosta 2 p, tasapelistä 1 p, häviöstä 0 p.

 

Alkulohkosta menee jatkoon eniten pisteitä kerännyt joukkue. Mikäli kaksi parasta joukkuetta päätyy tasapisteisiin, ratkaisee ensin keskinäisen ottelun tulos, sen jälkeen keskinäisessä ottelussa voitettujen reikien määrä ja viimeiseksi arpa. Mikäli kolme tai neljä parasta joukkuetta päätyy tasapisteisiin, ratkaisee jatkoon menijän ensin voitettujen reikien määrä ja sen jälkeen arpa.

 

Mahdolliset neljännes- ja semifinaalit pelataan kummankin joukkueen kotikentällä joukkueiden keskenään sopimina päivinä. Pisteet ja lopputulos lasketaan kuten edellä.
Mahdollinen finaali pelataan Uudenmaan alueen seniorien hallituksen määräämällä neutraalilla kentällä, eli ei kummankaan finaalijoukkueen kotikentällä. Jos finaali on kahden ensimmäisen ottelun jälkeen tasan, pelaa viimeinen pari tarvittaessa ”sudden death” -periaatteella reikä kerrallaan, kunnes voittaja on selvillä.

 

HSGC:n seniorien reikäpelivastaava ja joukkueiden kokoaja on Kalevi Suominen.


Golfmatkat


Seniorien kesägolfmatka kotimaassa järjestetään yhteisellä bussikuljetuksella joko kesä- tai elokuussa. Senioritoimikunta pyrkii sponsoroimaan matkaa. Matkanjärjestäjänä ja -johtajana toimii Reijo Lahtinen.

 

Peuramaa Golfin seniorien kanssa järjestetään loppukesällä perinteinen Hopeisen Peuran metsästys todennäköisesti Virossa (Niitvälja) kaksipäiväisenä: 1. kisapäivänä pelimuotona on pistebogey täysin tasoituksin ja 2. päivänä tasoitukseton lyöntipeli (scratch). Pelaajan lopputulos saadaan vähentämällä 2. päivän lyöntipelituloksesta 1. päivän pistebogey-tulos. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta. Järjestelyistä vastaa tällä kertaa Peuramaa. Senioritoimikunta pyrkii sponsoroimaan matkaa.


Kansalliset kilpailut


HSGC:n senioreja kannustetaan osallistumaan seniorien kansallisiin kilpailuihin, kuten henkilökohtaisiin ja joukkue-SM-kilpailuihin, Haastajatourille ja Aluetourille. Seura avustanee sääntöjen mukaan osallistumiskuluissa.


Kesäharjoittelu


Toimikunta sopii Nino Di Lucan kanssa senioreille suunnatun omakustannushintaisen kesäharjoittelusarjan, jonka pääteemana on lähipeli. Lisäksi Ninoa pyydetään jatkamaan senioreille erikoishintaan annettavaa 9 reiän peliopetusta (1-3 oppilasta per ryhmä).


Palkinnot


Seniorien toivotaan hankkivan yhteistyökumppaneiltaan sponsoripalkintoja senioritoimikunnan järjestämiin kilpailuihin.


Tiedotus


Senioritoimikunnan kilpailuista, tapahtumista ja muista kuulumisista kirjoitetaan entiseen tapaan blogeja senioritoimikunnan omille sivuille ja seuran kotisivun Ajankohtaista-palstalle. Senioritoimikunnan sivuilla ylläpidetään seniorien toimintasuunnitelmaa ja tapahtumakalenteria sekä senioritoimikunnan kokoonpanoa. Lisäksi seniorien tapahtumista ja matkoista yms. tiedotetaan perinteiseen tyyliin paperilla klubitalon ala-aulan ilmoitustaululla.

 

Senioreille pyritään perustamaan sähköpostilista, jonka kautta lähetetään ajankohtaisia tiedotteita ja muistutuksia. Listalle pääsee mukaan ja siltä pääsee pois ilmoittautumalla. Listaa ylläpidetään seuran toimistossa.