loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Kilpailusäännöt

Hillside Golf Club Ry:n kilpailumääräykset 2017

 

YLEISET KILPAILUEHDOT

Sisäisiin kilpailuihin on osallistumisoikeus vain seuran jäsenillä.

 

Ilmoittautuminen

 • Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu Nexgolfiin tai caddiemasterille sähköpostitse, henkilökohtaisesti tai puhelimitse.
 • Ilmoittautua voi  kilpailukutsussa määritellysti, ilmoittautuminen alkaa viimeistään 3 viikkoa ennen kilpailun alkua.
 • Lähtöaikatoivomuksista huomioidaan aikaista tai myöhäistä ajankohtaa koskevat toivomukset, mikäli kilpailun lähtöjärjestys on arvottu. Muita toivomuksia emme valitettavasti voi toteuttaa.
 • Ilmoittautumisaika päättyy neljä päivää ennen kilpailua, klo 12.00, jollei toisin ole kilpailuesitteessä mainittu.
 • Peruutukset tulee tehdä ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Arvonnan jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään kilpailumaksu.
 • Jälki-ilmoittautuneet voidaan ottaa, jos arvonnan jälkeen on muodostunut vajaita ryhmiä.
 • Jälki-ilmoittautuneiden valintaperuste on ensisijaisesti ilmoittautumisjärjestys.
 • Ilmoittautuminen on sitova. Kilpailumaksun laiminlyönti aiheuttaa pelikiellon, kunnes ko. maksu on maksettu.
 • Ilmoittautumisjärjestys ratkaisee osallistumisoikeuden, poikkeuksena kilpailut, joissa on tasoitusvaatimus.

  Kilpailua ei järjestetä, jos kilpailuun osallistujia on alle 12 ja sarjaa ei järjestetä, jos sarjassa on pelaajia vähemmän kuin kuusi. Pelaaja voi osallistua ainoastaan yhteen sarjaan.

 

Arvonta

Lähtöryhmät arvotaan ilmoittautumisajan päättymispäivää seuraavana päivänä klo 18.00 mennessä. Lähtöajat löytyvät heti arvonnan jälkeen seuran virallisilta internetsivuilta, osoite www.hillsidegolf.fi/kilpailut .

 

Tuloskortit ja tasatulostilanne

Tuloskortit palautetaan caddie masterille tietojen tarkastuksen jälkeen allekirjoitettuna. Mikäli pelaajan todetaan pelanneen liian edullisella tasoituksella, hänet suljetaan kilpailusta kilpailun päättymisen jälkeenkin. Tasoituksettomissa sarjoissa ja kilpailuissa tasatuloksen sattuessa sijoitus ratkaistaan seuraavan järjestyksen perusteella: viimeiset 9 reikää, 6 reikää, 3 reikää, viimeinen reikä. Tasoituksellisissa sarjoissa tasatulos ratkaistaan pienemmällä tasoituksella pelaavan eduksi.

Lyöntipelimestaruuskilpailuissa palkintosijat ratkaistaan sudden death -menetelmällä, uusintareiät ovat 1,2,3 …, muut sijat ratkaistaan matemaattisen menetelmän mukaan.

 

Palkinnot

Palkinnot jaetaan pääsääntöisesti heti tulosten varmistuttua. Palkintoja ei lähetetä postitse. Tavarapalkinnot jaetaan ainoastaan paikalla olijoiden kesken, pokaalipalkinnot ovat noudettavissa caddie masterilta myös palkintojen jakotilaisuuden jälkeen.

 

Kilpailumaksut

Kilpailun maksu määritellään kilpailun tiedoissa, joko kilpailukutsussa tai NexGolfin kilpailukalenterissa kilpailun lisätiedoissa. Hill Side Golf Club ry:n jäsenet jotka eivät vielä ole täyttäneet 18-vuotta saavat kilpailumaksusta 50% alennuksen.

 

Kilpailunjohtaja ja startteri

Kilpailunjohtaja vastaa kilpailun kulusta, tuloksista ja palkintojenjaosta. Kilpailunjohtaja saa osallistua itse johtamaansa kilpailuun. Seuran sisäisissä kilpailuissa ei ole erikseen nimettyä tuomaria, vaan mahdolliset tuomarointia tarvitsevat tapaukset käsitellään kilpailutoimikunnassa. Avoimissa kilpailuissa on nimetty tuomari, joka ei itse osallistu kilpailuun.

Startteri voi osallistua kilpailuun, jossa toimii lähettäjänä, kuitenkin siten että hän itse pelaa viimeisessä lähtöryhmässä.

 

Juniorikilpailut

Juniorikilpailuissa caddien käyttö sekä tupakointi ja nuuskan käyttö on kiellettyä  kilpailutapahtuman aikana. Kilpailutapahtumaan kuuluu ilmoittautumisen ja palkintojenjaon välinen aika koko kentän alueella.

 

Golfautot ja moottoroidut kärryt

Golfauton käytöstä mainitaan kilpailukutsussa. Motoroidun golfkärryn käyttäminen yksinomaan mailojen sekä golfbägin kuljettamiseen on aina sallittu.

Kilpailutoimikunta voi lääketieteellisin perustein myöntää poikkeusluvan golfauton käyttöön seuran sisäisissä kilpailuissa.

 

Teet

Katso kilpailun tiedoista.

 

Tasoitus

Pääsääntöisesti korkein kilpailussa käytettävä tarkka tasoitus on miehillä 36 ja naisilla 45. Näistä määräytyvä pelitasoitus määräytyy kentän slopen mukaan. Kilpailuesitteessä voidaan kuitenkin määritellä myös korkeampi kilpailutasoitus.

 

Myöhästyminen

Rangaistus alle 5 minuutin myöhästymisestä todellisesta lähtöajasta on 2 lyöntiä ensimmäisellä reiällä. Yli 5 minuutin myöhästyminen johtaa kilpailusta sulkemiseen.

 

Hidas peli

Jos ryhmä jää laaditusta aikataulusta ja hidastelu ei johdu ohituksesta, pelaajille ilmoitetaan, että he joutuvat aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 (tarpeeton viivyttely) mukaisesti.

Ensimmäinen rikkomus: Yksi lyönti.
Toinen rikkomus: Kaksi lyöntiä.
Useampi rikkomus: Pelistä sulkeminen.

 

Harjoittelu

Lyöntipelikilpailuissa pelaaja ei saa harjoitella kilpailukentällä tai kokeilla kentän minkään viheriön pintaa ennen kierrosta kilpailupäivänä. Kun perättäisinä päivinä pelataan vähintään kaksi pelikierrosta, kilpailija ei saa kierrosten välillä harjoitella kentällä tai kokeilla kentän viheriöiden pintaa. (sääntö 7-1, b)

 

Etäisyysmittarit

Ellei toisin kilpailukutsussa mainita, voi pelaaja hankkia etäisyystietoa käyttämällä etäisyyttä mittaavaa laitetta. Jos pelaaja, täyden kierroksen aikana käyttää etäisyyttä mittaavaa laitetta arvioimaan tai mittaamaan jotain muuta olosuhdetta, joka voi vaikuttaa hänen pelaamiseensa (esim. korkeusvaihtelua, tuulta jne.) rikkoo pelaaja sääntöä 14-3.

 

AVOIMET KILPAILUT

Osallistumisoikeus on kaikilla kansallisten golfliittojen jäsenillä, jotka täyttävät ko. kilpailun osallistumisehdot. Sarjat ja pelimuodot selviävät kilpailukalenterista ja kilpailukansiosta.

Kilpailumaksut: katso kilpailun tiedoista.

 

KUUKAUSIKILPAILUT

Osallistumisoikeus on kaikilla Hill Side Golf Club Ry:n jäsenillä. Kilpailumaksu: 20 euroa sisältäen lounaan. Pelioikeudettomat seuran jäsenet maksavat kilpailumaksun lisäksi green feen. Ilmoittautuminen tapahtuu Nexgolfiin. Kuukausikilpailut ovat lyöntipelikilpailuja arvotuin lähdöin, käytettävä teepaikka vaihtelee. Kilpailut pyritään järjestämään viikonloppuisin kerran kuussa. Joka kilpailussa jaetaan pienimuotoiset palkinnot kolmelle parhaalle SCR ja HCP tulokselle. Kauden lopuksi SCR sarjassa eniten rankingpisteitä keränneet palkitaan.


LYÖNTIPELIMESTARUUSKILPAILUT

Tasoitus ratkaisee osallistumisoikeuden ilmoittautuneiden määrän ylittäessä maksimiosallistujamäärän. Osallistumisoikeus on Hill Side Golf Club ry -seuran jäsenillä. Sarja on avoin kaikille seuran jäsenille (myös muuta seuraa kotiseuranaan pitäville ja ammattilaistatuksen omaaville (PROt)).

Kilpailumaksu: ei maksua, osallistujille tarjotaan lounas.
Ensimmäisenä kilpailupäivänä on arvottu lähtöjärjestys sarjoittain ja toisena kilpailupäivänä käänteinen lähtöjärjestys sarjoittain.
Sarjat ovat seuraavat: miehet ja naiset. Pelimuoto: 36+18 reikää, lp, scr.
Pelaajamäärä ilmoitetaan kilpailukutsussa.

Juniorit ja seniorit, jotka täyttävät tasoitusvaatimukset, on osallistumisoikeus kilpailuun. Tytöt naisten sarjassa ja pojat miesten sarjassa.

 

IKÄKAUSIMESTARUUSKILPAILUT

Ikäkausimestaruuksista pelataan syyskuussa. Sarjat: JP, JT, M50, M60, M70, N50, N60, N70 sekä MID. Osallistumisoikeus on Hill Side Golf Club ry -seuran jäsenillä.
Tasoitusvaatimus 36 tai alle. (juniorit: alle 18v)
Kilpailumaksu: Ei maksua, jos kilpailija ei ole osallistunut yleiseen lyöntipelimestaruuskilpailuun. Muuten 10€. Kilpailijoille tarjotaan lounas.

Tarkemmat tiedot, katso kilpailun tiedot.

 

REIKÄPELIMESTARUUSKILPAILUT

Katso kilpailun tiedot.

 

Hillside Golf Club Ry:n kilpailutoimikunta