loading..
GEO Certified. Golf's Ecolabel for Course & Club Management Letas. Let Access Series Hill Side Golf Facebook Hill Side Golf Twitter Finnish Golf Course Owners Association Kansainvälinen Suomen Golfmuseo

Ilkka Kaivosoja Hill Side Golfin uudeksi kenttämestariksi

Uutiset, lisätty 6 kuukautta sitten

iku2

 

Hill Side Golf ylpeänä ilmoittaa, että uudeksi kenttämestariksi on valittu Ilkka "Iku" Kaivosoja, jolla on kymmenien vuosien kokemus golfalalta. Lue alta Ikun terveiset kaikille Hill Side Golfin pelaajille:

 

"Kunnon tarinat alkavat aina kaukaa historiasta. Tällä kertaa ei mennä sentään Rooman aikoihin, mutta sentään Hill Side Golfin ajanlaskun alkuhetkiin. 11.9.2001 käyskentelin mäkiä ja laaksoja Jokikunnaalla ja kirjoitin raporttiini, että tänne voidaan rakentaa upea golfkenttä. Matkalla Porvooseen kuulin sitten radiosta hurjia uutisia ja ehdin jo kotiin, kun tornit toisaalla romahtivat. Hill Side Golf sen sijaan nousi.

 

Olen Iku eli Ilkka Kaivosoja, Hill Side Golfin uusi kenttämestari.

 

Toimin tuohon aikaan Suomen Golfliiton kenttäkonsulttina ja toimenkuvaani kuului neuvoa kentänhoidollisia asioita, rakentamista ja ympäristökysymyksiä. Sitä ennen olin toiminut Rönnäsin kentän rakentamisen vastaavana ja kenttämestarina. Kurk Golfissa olin mestarina sen alun vaikeiden vuosien jälkeen, ja liitossa aloitin täysipäiväisesti 1998. Sieltä siirryin Tuusulaan, johon oli tarkoitus rakentaa toinen kenttä. Sen jäätyä valitusten rattaisiin menin Vuosaareen toteuttamaan peruskorjausta, jossa toimin niin ikään myös kenttämestarina. Tapiola Golfissa toimin projektipäällikkönä ja kenttämestarina, ja vastasin myös klubirakennuksen maarakennustöistä sekä pihojen ja ympäristön töistä. Myös mittava osa kentän alla olevan kaatopaikan kunnostusurakkaa kuului työhöni.

 

Hill Side Golf on siis kuudes kenttäprojekti minulle. Katson sitä nimenomaan projektina, jonka tarkoituksena on turvata kentän tulevaisuus, saada se uuteen lentoon. Historia on upea, kuin myös puitteet. On erityisen hienoa, että klubilaiset itse ovat lähteneet varmistamaan kentän tulevaisuuden jatkoa. HillyBilly Golf on saanut runsaasti sitoumuksia, joiden turvin tulevan kauden toiminta pystytään varmistamaan.

 

Käytännön kysymyksiä on tietenkin runsaasti, eikä talous ole niistä suinkaan vähäisin. Olemme käyneet kentänhoidon budjettia läpi huolella, ja sillä pystytään varmistamaan kentän kunto nyt ja jatkossa. Kehityskohteiden määrä riippuu pelaajamääristä ja sitä kautta kassavirrasta. Kun taso säilytetään, on siitä tulevaisuudessa hyvä lähteä jälleen eteenpäin.

 

Vaikka olen konsulttikäynneillä Hill Sidessa joitakin kertoja poikennut, on minulla paljon opeteltavaa kentästä ja sen luonteesta. Onneksemme kokeneet ja ammattitaitoiset kentänhoitajat, jotka ovat ylläpitäneet kentän upeassa kunnossa vuodesta toiseen, jatkavat palveluksessa. Minun tehtäväni on lähinnä tarjota heille parhaat mahdolliset puitteet jatkaa työtään, nyt vähän toisenlaisessa tilanteessa.

 

Koulutukseltani olen agrologi ja suorittanut golfkenttämestarin erikoisammattitutkinnon. Golfalan töitä olen tehnyt siis neljällä vuosikymmenellä, kolunnut nokka turpeessa suurimman osan Suomen kentistä ja koko joukon ulkomaisiakin. Hill Side Golf on kunnoltaan aivan kärkikaartia koko Suomessa, ja kokeneellekin kenttämestarille on valtava haaste tulla jatkamaan. Kentän tilanne on luonut niin poikkeuksellisen haasteen, että sitä ei voi sivuuttaa, vaan siihen on tartuttava. Ja kun siihen tarttuu, on se vietävä myös maaliin.

 

Kiitän Hill Siden golfareita luottamuksesta Jyrkiin ja Lassiin, ja heidän luottamuksestaan minuun. Uskallan luvata koko kentänhoitotiimin puolesta, että teemme kaikkemme mahdollisimman hyväkuntoisen kentän puolesta. Tapaamisiin!"


Palaa blogilistaukseen

Jaa sivu: