Hill Side Golf – kenttien kevät!

Talvehtiminen on sujunut kentillä liki täydellisesti. Kevään ilmat kovine yöpakkasineen ja välillä ilmaantuvine lämpimine jaksoineen on ahavoittanut kenttää jonkin verran, joten kaunista vihreää saamme odotella vielä pari viikkoa, siihen asti tyytykäämme tavanomaiseen kevään vihreään. Toki kasvu on jo monin paikoin käynnistynyt, joten kun pääsemme ensimmäiset leikkuut tekemään, muuttuu kentän ilme aivan ratkaisevasti. Kirjoittelen tätä pääsiäisviikon aluksi, ja tavoitteemme on leikata pelialueet tällä viikolla, siis ennen pääsiäspyhiä. Maltti on valttia tässä kohdin, yöpakkasten jäljiltä on varjoisimmilla viheriöillä vielä jäätynyttä kasvualustaa syvemmällä – en sitä oikein roudaksi osaa kutsua – emmekä jyrää ennen kuin kaikki ovat sulaneet ja kuivuneet riittävästi. Tällä hetkellä näyttää, että keskiviikkona tai torstaina pelaavat näkevät leikkuukalustoa kentällä ja saavat tuntea kevään ensimmäiset ruohonleikkuun tuoksut!

Hillin kakkosviheriön reuna koki talvella kovia. Maa ei ollut jäätynyt ja poikkeuksellisen pitkät vesisateet pehmensivät reunaa, joka painui melko tavalla. Päädyimme ratkaisuun, että viheriötä siirretään sijansa verran vasemmalle. Pohdimme asiaa monelta kannalta. Paikkana se soveltuu viheriölle hyvin, vasemmalla olevat kummut mahdollistavat viheriölle tulon pikku pompuilla, takana on tilaa ja rinnettä pysäyttämään mahdollisesti pitkäksi menneet pallot ja edessäkin on vielä kohtuullinen pelattava alue ennen vesiestettä. Oikeallekin jää vielä hyvin tilaa tulla vähän varmistellen, pidämme paikkaa mainiona ja pelillisesti jopa parempana. Raskaat työt teimme pakkasten aikaan, ja vanhan viheriön pinta siirretään uuteen paikkaan, kun se on lähtenyt kunnolla kasvuun. Oletamme kasvukauden käynnistyvän pääsiäispyhien aikaan, joten viimeistään parin viikon päästä olemme tuon kimpussa tosissaan. Koska teemme koko alueen saman tien valmiiksi, joudumme ostamaan ympäristöön siirtonurmea. Sitä saamme kuun vaihteessa, joten uusi viheriö saadaan peliin jo toukokuun puoliväliin mennessä. Koronavirusrajoitusten vuoksi teemme työtä minimimiehityksellä, emmekä kakkosta lukuun ottamatta pyri tekemään kuin välttämättömät työt. Toki olemme kevään mittaan tehneet muutamia perusparannuksia, kuten Hillin 15-väylän uuden salaojituksen. Keskikohdan märät paikat jäävät siis historiaan. Erittäin hyvä asia on, että tänä keväänä ei ole tarpeen tehdä mitään mittavia kunnostustöitä vaan voimme siirtyä suoraan nautiskelemaan hoitamisesta ja pelaamisesta.

Meillä on valmius siirtyä normaaliin kentänhoitorytmiin heti, kun normaali pelaaminen kaudella varmistuu. Tällä hetkellä suurin ero normaaliin hoitoon on hiekkaesteiden hoito. Käymme toki niitä aika-ajoin hoitamassa, mutta normaalia tasoa ei ole nyt syytä tavoitella.

Vallitsevasta tilanteesta huolimatta toivottaa kentänhoito kaikille pelaajille antoisaa pelikautta! Suhtaudumme hoitotöissäkin rajoituksiin vastuullisesti ja teemme parhaamme, että pelikausi saadaan sujumaan mahdollisimman hienosti. Pari ensimmäistä viikkoa on näyttänyt golfin hienouden aivan erityisellä tavalla, niin hoitohenkilökunnalle kuin pelaajillekin.

Keväisin terveisin Iku ja kentänhoitotiimi

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Muita uutisia

Järjestä mukava päivä asiakkaillenne tai henkilöstölle

Golftapahtumat yrityksille, yhteisöille ja erilaisille ryhmille

Vieritä ylös