Senioritoimikunnan toimintasuunnitelma kaudelle 2020

Talvi- ja kesäharjoittelu

Seniorien talviharjoittelu järjestetään aikuisten talvikurssien yhteydessä Hill Siden head pron Nino Di Lucan (Nordic Golf Academy) vetämänä Espoon Golf Areenassa ja Golf Balancessa. Talvikurssi sisältää kymmenen harjoituskertaa (1 tunti) omakustannushintaan.

Nino järjestää myös omakustannushintaisen kesäharjoittelusarjan. Lisäksi Ninoa pyydetään jatkamaan senioreille erikoishintaan annettavaa 9 reiän peliopetusta (1-3 oppilasta per ryhmä).

Kauden avausilta

Huhtikuun lopussa järjestetään klubitalolla seniorien kauden avausilta. Tilaisuudessa käydään läpi seniorien ohjelmaa ja siihen kutsutaan HillyBilly Golf Oy:n edustaja kertomaan vuoden 2020 yleisistä näkymistä.

Tilaisuudessa keskustellaan mm. seuraavista aiheista:

 • mahdollinen senioriscramble
 • seniorien mahdolliset iltaskinit
 • mahdollinen seniorien kutsukisa
 • mahdollinen seniorien seuraottelu (scramble) Kullo Golfia vastaa
 • miehille punaisten lyöntipaikkojen mahdollisuus kuukausikilpailuissa

Senioreiden kuukausikilpailut

Kuukausikilpailut pelataan touko-syyskuun alussa, yleensä torstaisin alkaen klo 9.30. Kilpailut pelataan peräkkäislähtöinä 3-4 hengen ryhmissä. Kilpailumaksu on 15 € sisältäen lounaan. Ainakin yhteen kuukausikilpailuun pyritään järjestämään tavallista parempi erikoislounas.

Kilpailut pelataan tasoituksellisena pistebogeyna ja tasoituksettomana lyöntipelinä (scratch) erikseen naisille ja miehille. Kaikissa sarjoissa voittajaksi julistetaan eniten sijoituspisteitä (20-19-18-…) kerännyt pelaaja, ottamalla huomioon kolmen parhaan osakilpailun pisteet. Tasatilanteissa ratkaisee kaikkien osakilpailujen parempi pistesarja. Jokaisessa osakilpailussa palkitaan kolme parasta sekä naisten että miesten pistebogey-sarjassa ja erikoiskilpailun voittaja. Lisäksi arvotaan yksi kannustuspalkinto kaikkien paikalla olevien osallistujien kesken.

Lisäksi pelataan lokakuun alussa Senior Everybody (tasoituksellinen pistebogey) yhdessä sarjassa. Jokainen kilpailuun osallistuja tuo palkintopöytään noin 12 euron arvoisen palkinnon. Palkinnot noudetaan paremmuusjärjestyksessä. Itse kilpailu on pelaajille maksuton, ja heille tarjotaan lounas.

Naiset vs. seniorimiehet

Yhteistyössä naistoimikunnan kanssa järjestetään seuran naisten ja miesseniorien välinen taisto. Pelimuotona on pistebogey täysin tasoituksin. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta. Jokaiseen peliryhmään pyritään saamaan sekä naisia että miehiä.

Joukkueiden lopputulokseen otetaan mukaan sopiva ja tasapuolinen määrä (esimerkiksi 10) naisten ja miesten parhaita tuloksia sekä lisäksi erikoiskilpailuista jaettavat bonuspisteet. Kisassa ei jaeta perinteisiä paras tulos -palkintoja vaan tsemppipalkintoja yllättävistä suorituksista tai kovasta yrityksestä. Seniorimiehet puolustavat (niukkaa) voittoa kaudelta 2019.

Kilpailumaksu on 10 € sisältäen lounaan tai välipalan.

Lyöntipelimestaruuskisat

Seniorien lyöntipelimestaruuskisat järjestetään omana viikonloppunaan erillään seuran yleisistä mestaruuskisoista. Kilpailu pyritään järjestämään sarjoissa N50, N60, N65, M50, M60 ja M70.

Jos jonkin ikäryhmän kilpailuun ilmoittautuu vähemmän kuin kolme kilpailijaa, peruutetaan kyseisen ikäryhmän kilpailu ja kilpailijat siirretään automaattisesti edelliseen ikäryhmään.

Reikäpelimestaruuskilpailu

Kilpailu pelataan 2/3 tasoituksin reikäpelikaavion mukaisesti yhdessä sarjassa touko-elokuussa. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta. Kilpailun johtaja sijoittaa pelaajat reikäpelikaavioon, ja peliparien pitää sopia ja järjestää ottelunsa kullekin kierrokselle määrättyyn takarajaan mennessä. Kenttä (Hill Course tai Valley Course) on peliparin sovittavissa.

Kilpailu on maksuton.

Seniorien seuraottelut

Odotamme vuorotteluperiaatteen mukaisesti kutsua Nordcenter Golf & Country Clubin ja Vihti Golfin senioriyhdistyksiltä, ja itse isännöimme Espoon Golfseuran, Gumböle Golfin ja Kurk Golfin seniorien vierailua. Joukkueiden koko on yleensä 12 pelaajaa, ja lopputulokseen otetaan mukaan sovittu määrä parhaita tuloksia (yleensä 8). Hill Siden kotiotteluissa joukkueissa on 12 pelaajaa; vähintään 4 naista ja vähintään 4 miestä.

Kaikki seniorien seuraottelut ovat pelaajille maksuttomia.

Suomen Golfliiton toimintaan osallistuminen
Osallistumme Uudenmaan alueen golfseurojen (UAS) seniorien reikäpelicupiin. Vuosina 2019-2020 Hill Side pelaa samassa alkulohkossa Master Golfin, Nordcenter Golf & Country Clubin ja St. Laurence Golfin kanssa. Kaudella 2020 pelaamme kotona Masteria ja Nordcenteriä vastaan ja vieraissa St. Laurencea vastaan.

Joukkueissa on yksi nainen (tarkka tasoitus enintään 32) ja kaksi miestä (tasoitus enintään 24), joita voi vaihtaa eri otteluihin. Kaikki ottelut pelataan 3/4 tasoituksin. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta (tai vastaavilta). Peliparit: naiset keskenään, suuremman tasoituksen miehet keskenään, pienemmän tasoituksen miehet keskenään. Joukkueet sopivat keskenään pelijärjestyksen. Jos järjestyksestä ei päästä sopimukseen, päättää sen kotijoukkue.

Alkulohkosta menee jatkoon eniten pisteitä kerännyt joukkue. Mikäli kaksi parasta joukkuetta päätyy tasapisteisiin, ratkaisee ensin (1) keskinäisen ottelun tulos, sen jälkeen (2) keskinäisessä ottelussa voitettujen reikien määrä, (3) pienemmällä tasoituksella pelanneen miesparin voitetut reiät, (4) suuremmalla tasoituksella pelanneen miesparin voitetut reiät, (5) naisparin voitetut reiät ja viimeiseksi (6) arpa. Mikäli kolme tai neljä parasta joukkuetta päätyy tasapisteisiin, ratkaisee jatkoon menijän ensin voitettujen reikien määrä ja sen jälkeen arpa.

Neljännes- ja semifinaalit pelataan pudotuspeleinä kummankin joukkueen kotikentällä yhteistuloksen ratkaistessa. Finaali pelataan UAS:n hallituksen sopivaksi katsomalla neutraalilla kentällä (ei finaalijoukkueiden kotikentillä).

Kaikki UAS-reikäpeliottelut ovat pelaajille maksuttomia.

Golfmatkat

Kaudella 2019 järjestimme Peuramaa Golfin seniorien kanssa yhteisen omakustanteisen kesäretken, jonka yhteydessä pelattiin perinteinen Hopeisen Peuran metsästyskisa. Kaudella 2020 Hopeisen Peuran järjestysvuoro on Peuramaan senioreilla, joten kesäretki voitaisiin yhdistää jälleen luontevasti siihen. Peuramaa on järjestänyt kisan yleensä Tallinnan lähellä Virossa.

Hopeisen Peuran metsästyskisa on kaksipäiväinen: 1. kisapäivänä pelimuotona on pistebogey täysin tasoituksin ja 2. päivänä lyöntipeli joko tasoituksettomana tai tasoituksellisena. Pelaajan lopputulos saadaan vähentämällä 2. päivän lyöntipelituloksesta 1. päivän pistebogey-tulos. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta (tai vastaavilta).

Kansalliset kilpailut

Hill Siden senioreja kannustetaan osallistumaan seniorien kansallisiin kilpailuihin, kuten henkilökohtaisiin ja joukkue-SM-kilpailuihin, Haastajatourille ja Aluetourille. Niiden järjestämisestä vastaa Suomen Golfseniorit ry, jonka kotisivulta löytyy runsaasti eri ikä- ja tasoitusryhmille tarjolla olevia kisoja.

Seuran muu toiminta

Senioritoimikunnan järjestämien tapahtumien lisäksi seniorit voivat osallistua kaikkiin seuran yleisiin tapahtumiin ja kilpailuihin. Niistä tiedotetaan seuran kotisivulla, kilpailukalenterissa ja NexGolfissa.

Niiden seuran seniorien kunniaksi, jotka täyttävät vuoden 2020 aikana korkeita pyöreitä vuosia (80, 90), pyritään järjestämään erityinen juhlakisa.

Lisää senioreja pyritään houkuttelemaan mukaan seuran toimintaan lahjoittamalle ensimmäistä kertaa senioritapahtumiin osallistuville senioritoimikunnan kannustuspalkinto.

Tiedotus

Senioritoimikunnan kilpailuista, tapahtumista ja muista kuulumisista kirjoitetaan blogeja senioritoimikunnan omille sivuille, seuran kotisivun Ajankohtaista-palstalle ja Facebookiin Hill Siden golfarit -ryhmään. Senioritoimikunnan sivuilla ylläpidetään seniorien toimintasuunnitelmaa ja senioritoimikunnan kokoonpanoa. Lisäksi seniorien tapahtumista ja matkoista yms. tiedotetaan paperilla klubitalon ala-aulan ilmoitustaululla.

Seniorien alustava tapahtumakalenteri 2020

 • To 23.4. Kauden avausilta
 • To 7.5. Kuukausikilpailu (Hill Course)
 • To 4.6. Kuukausikilpailu (Valley Course)
 • To 2.7. Kuukausikilpailu (Hill Course)
 • Su 2.8. Naiset vs. seniorimiehet (Hill Course)
 • To 6.8. Kuukausikilpailu (Valley Course)
 • La-su 5.-6.9. Ikäkausimestaruuskisat (Valley Course, Hill Course)
 • To 10.9. Kuukausikilpailu (Hill Course)
 • To 1.10. Senior Everybody (Valley Course)

Seuraottelut:

Hill Side – Espoon Golfseura
Hill Side – Gumböle Golf
Hill Side – Kurk Golf
Nordcenter Golf & Country Club – Hill Side (ke 5.8.)
Vihti Golf – Hill Side

UAS:n reikäpeli-cup:

Hill Side – Master Golf
Hill Side – Nordcenter Golf & Country Club
St. Laurence Golf – Hill Side

Ajankohtaista

Uutiset

Löytötavarat

Löytötavaroita on taas kertynyt muutaman laatikollisen verran. Noudathan omasi viimeistään sunnuntaina 11.10, kiitos. Tämän jälkeen

Lue lisää »

Järjestä mukava päivä asiakkaillenne tai henkilöstölle

Golftapahtumat yrityksille, yhteisöille ja erilaisille ryhmille

Vieritä ylös