YLEISET KILPAILUEHDOT

Sisäisiin kilpailuihin on osallistumisoikeus vain seuran jäsenillä.

Ilmoittautuminen

 • Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu Nexgolfiin tai caddiemasterille sähköpostitse, henkilökohtaisesti tai puhelimitse.
 • Ilmoittautua voi  kilpailukutsussa määritellysti, ilmoittautuminen alkaa viimeistään 3 viikkoa ennen kilpailun alkua.
 • Lähtöaikatoivomuksista pyritään huomioimaan aikaista tai myöhäistä ajankohtaa koskevat toivomukset, mikäli kilpailun lähtöjärjestys on arvottu. Muita toivomuksia emme valitettavasti voi toteuttaa.
 • Ilmoittautumisaika päättyy neljä päivää ennen kilpailua, klo 12.00, jollei toisin ole kilpailukutsussa mainittu.
 • Peruutukset tulee tehdä ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Arvonnan jälkeen tehdyistä peruutuksista voidaan periä kilpailumaksu.
 • Jälki-ilmoittautuneet voidaan ottaa, jos arvonnan jälkeen on muodostunut vajaita ryhmiä.
 • Jälki-ilmoittautuneiden valintaperuste on ensisijaisesti ilmoittautumisjärjestys.
 • Ilmoittautuminen on sitova. Kilpailumaksun laiminlyönti aiheuttaa pelikiellon, kunnes ko. maksu on maksettu.
 • Ilmoittautumisjärjestys ratkaisee osallistumisoikeuden, poikkeuksena kilpailut, joissa on tasoitusvaatimus.

  Kilpailua ei järjestetä, jos kilpailuun osallistujia on alle 12 ja sarjaa ei järjestetä, jos sarjassa on pelaajia vähemmän kuin kuusi. Pelaaja voi osallistua ainoastaan yhteen sarjaan.

Arvonta

Lähtöryhmät pyritään arpomaan ilmoittautumisajan päättymispäivää seuraavana päivänä. Lähtöajat löytyvät arvonnan jälkeen seuran virallisilta internetsivuilta, osoitteesta www.hillsidegolf.fi/kilpailut

Tuloskortit ja tasatulostilanne

Tuloskortit palautetaan caddiemasterille tietojen tarkastuksen jälkeen allekirjoitettuna. Mikäli pelaajan todetaan pelanneen liian edullisella tasoituksella, hänet suljetaan kilpailusta kilpailun päättymisen jälkeenkin. Tasoituksettomissa sarjoissa ja kilpailuissa tasatuloksen sattuessa sijoitus ratkaistaan seuraavan järjestyksen perusteella: viimeiset 9 reikää, 6 reikää, 3 reikää, viimeinen reikä, arpa. Tasoituksellisissa sarjoissa tasatulos ratkaistaan pienemmällä tasoituksella pelaavan eduksi.

Lyöntipelimestaruuskilpailuissa palkintosijat ratkaistaan sudden death -menetelmällä, uusintareiät ovat 1,2,3 …, muut sijat ratkaistaan matemaattisen menetelmän mukaan.

Palkinnot

Palkinnot jaetaan pääsääntöisesti heti tulosten varmistuttua. Palkintoja ei lähetetä postitse. Tavarapalkinnot jaetaan ainoastaan paikalla olijoiden kesken, pokaalipalkinnot ovat noudettavissa caddiemasterilta myös palkintojenjakotilaisuuden jälkeen.

Kilpailumaksut

Kilpailun maksu määritellään kilpailun tiedoissa, joko kilpailukutsussa tai NexGolfin kilpailukalenterissa kilpailun lisätiedoissa.

Kilpailunjohtaja ja startteri

Kilpailunjohtaja vastaa kilpailun kulusta, tuloksista ja palkintojenjaosta. Kilpailunjohtaja saa osallistua itse johtamaansa kilpailuun. Seuran sisäisissä kilpailuissa ei ole erikseen nimettyä tuomaria, vaan mahdolliset tuomarointia tarvitsevat tapaukset käsitellään kilpailutoimikunnassa. Avoimissa kilpailuissa on nimetty tuomari, joka ei itse osallistu kilpailuun.

Startteri voi osallistua kilpailuun, jossa toimii lähettäjänä, kuitenkin siten että hän itse pelaa viimeisessä lähtöryhmässä.

Juniorikilpailut

Juniorikilpailuissa caddien käyttö sekä tupakointi ja nuuskan käyttö on kiellettyä  kilpailutapahtuman aikana. Kilpailutapahtumaan kuuluu ilmoittautumisen ja palkintojenjaon välinen aika koko kentän alueella.

Golfautot ja moottoroidut kärryt

Golfauton käytöstä mainitaan kilpailukutsussa. Moottoroidun golfkärryn käyttäminen yksinomaan mailojen sekä golfbägin kuljettamiseen on aina sallittu.

Kilpailutoimikunta voi lääketieteellisin perustein myöntää poikkeusluvan golfauton käyttöön seuran sisäisissä kilpailuissa.

Teet

Käytettävät teet löytyvät kilpailun tiedoista.

Tasoitus

Pääsääntöisesti korkein kilpailussa käytettävä tarkka tasoitus on miehillä 36 ja naisilla 45. Näistä määräytyvä pelitasoitus määräytyy kentän slopen mukaan. Kilpailukutsussa voidaan kuitenkin määritellä myös korkeampi kilpailutasoitus.

Myöhästyminen

Jos pelaaja saapuu lähtöpaikalle valmiina pelaamaan vähemmän kuin 5 minuuttia myöhässä, pelaaja saa yleisen rangaistuksen, joka kirjataan pelaajan ensimmäiselle reiälle.. [5-3a, Poikkeus 1]. Yli 5 minuutin myöhästyminen johtaa tuloksen hylkäämiseen. 

Hidas peli

Jos ryhmä jää laaditusta aikataulusta ja hidastelu ei johdu ohituksesta eikä muista säännössä 5.6a mainituista seikoista, pelaajille ilmoitetaan, että he joutuvat aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää lyöntiinsä tämän jälkeen aikaa enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 5.6 (Kohtuuton viivyttely) mukaisesti.

Ensimmäinen rikkomus: Yksi lyönti.

Toinen rikkomus: Kaksi lyöntiä (yleinen rangaistus).

Useampi rikkomus: Tuloksen hylkääminen.

Harjoittelu

Lyöntipelikilpailuissa pelaaja ei saa harjoitella kilpailukentällä tai kokeilla kentän minkään viheriön pintaa ennen kierrosta kilpailupäivänä. Kun perättäisinä päivinä pelataan vähintään kaksi pelikierrosta, kilpailija ei saa kierrosten välillä harjoitella kentällä tai kokeilla kentän viheriöiden pintaa.

Etäisyysmittarit

Ellei toisin kilpailukutsussa mainita, voi pelaaja hankkia etäisyystietoa käyttämällä etäisyyttä mittaavaa laitetta. Jos pelaaja,täyden kierroksen aikana käyttää etäisyyttä mittaavaa laitetta arvioimaan tai mittaamaan jotain muuta olosuhdetta, joka voi vaikuttaa hänen pelaamiseensa (esim. korkeusvaihtelua, tuulta jne.) rikkoo pelaaja sääntöä 4.3a.

AVOIMET KILPAILUT

Osallistumisoikeus on kaikilla kansallisten golfliittojen jäsenillä, jotka täyttävät ko. kilpailun osallistumisehdot. Sarjat ja pelimuodot selviävät kilpailukalenterista ja kilpailukutsusta.

Kilpailumaksut: katso kilpailun tiedoista.

KUUKAUSIKILPAILUT

Osallistumisoikeus on kaikilla Hill Side Golf Club Ry:n jäsenillä. Peliaikaa on jokaisen kuukauden ensimmäinen kokonainen viikko(kilpailuaika löytyy nexgolfista). Voit pelata yhden kierroksen kyseisellä viikolla, ilmoittautuminen caddiemasterille. Kenttä vaihtuu joka kuukaudelle (toukokuu Valley, kesäkuu Hill, Heinäkuu Valley, elokuu Hill). 

Pelimuotona PisteBogey, miehet keltainen tii ja naiset punainen tii. Kilpailun hinta on 5 € per kierros.

LYÖNTIPELIMESTARUUSKILPAILUT

Tasoitus ratkaisee osallistumisoikeuden ilmoittautuneiden määrän ylittäessä maksimiosallistujamäärän. Osallistumisoikeus on Hill Side Golf Club ry -seuran jäsenillä. Sarja on avoin kaikille seuran jäsenille (myös muuta seuraa kotiseuranaan pitäville ja ammattilaistatuksen omaaville (PROt)).

Kilpailumaksu: ei maksua, osallistujille tarjotaan lounas.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä on arvottu lähtöjärjestys sarjoittain ja toisena kilpailupäivänä käänteinen lähtöjärjestys sarjoittain.

Sarjat ovat seuraavat: miehet ja naiset. Pelimuoto: 18 +18 reikää, lp, scr.

Pelaajamäärä ilmoitetaan kilpailukutsussa.

Junioreilla ja senioreilla, jotka täyttävät tasoitusvaatimukset, on osallistumisoikeus kilpailuun. Tytöt naisten sarjassa ja pojat miesten sarjassa.

IKÄKAUSIMESTARUUSKILPAILUT

Ikäkausimestaruuksista pelataan syksyllä. Sarjat: JP, JT, M50, M60, M70, N50, N60, N70 sekä MID. Osallistumisoikeus on Hill Side Golf Club ry -seuran jäsenillä.

Tasoitusvaatimus 36 tai alle. (juniorit: alle 18v)

Kilpailumaksu: Ei maksua, jos kilpailija ei ole osallistunut yleiseen lyöntipelimestaruuskilpailuun. Muuten 10€. Kilpailijoille tarjotaan lounas.

Tarkemmat tiedot, katso kilpailun tiedot.

REIKÄPELIMESTARUUSKILPAILUT

Katso kilpailun tiedot.

Hillside Golf Club Ry:n kilpailutoimikunta

Ajankohtaista

Järjestä mukava päivä asiakkaillenne tai henkilöstölle

Golftapahtumat yrityksille, yhteisöille ja erilaisille ryhmille

Vieritä ylös