Tuomarin tehtävät

Tuomarin tehtävänä on auttaa pelaajia toimimaan sääntöjen mukaisesti. Tuomari ei siis kyttää tilaisuutta siihen, että pääsisi antamaan pelaajalle rankkareita. Säännöt on tehty pelastamaan pelaaja tilanteista, joista ei pelaamalla oikein selviäisi.

Tärkeä ohje pelaajille on se, että kertokaa aina kanssapelaajillenne mitä olette tekemässä, jos aiotte muuttaa pallon asemaa jonkin säännön mukaisesti. Näin toimien varmistetaan, että useampi mukana olijoista tietää miten on toimittu. Tarvittaessa tuomari tekee tarvittavat päätökset ennen kilpailun tuloksen julkistamista.

Tuomarin päätös on lopullinen, eikä siitä voi valittaa.

Tuomarimme

Seuratuomarit

Mikko Hyrkäs, Lasse Kauppi, Aapo Lassila, Marja Nykänen, Elina Ulpovaara, Riikka Vanha-Aho, Pentti Pulkkinen, Kaarina Pulkkinen, Pekka Laine, Mika Teiniketo

Aluetuomarit

Matti Kokkinen, Jyrki Nykänen, Terho Lehervo, Pasi Tanskanen

Liittotuomarit

Timo Käiväräinen

Kun sinulle herää sääntöihin liittyviä kysymyksiä, autamme mielellämme selvittämään oikean toimintatavan. Kaikkiin kysymyksiin ei heti tule vastausta kuin apteekin hyllyltä, mutta kaikki selvitetään.

Tuomarijärjestelmä

Kaikki golfarit tutustuvat golf-sääntöihin greencard kurssilla. Sääntöjä käydään läpi pron kanssa sekä kapteenin luennolla. Kapteenin luennolle voivat osallistua jo aikaisemmin greencardinsa suorittaneet.

Tuomarikoulutuksesta vastaa golf-liitto. Tuomarit on järjestetty neljään ryhmään. Laajin sääntötuntemus on kansainvälisillä tuomareilla. Kansainvälisen tuomarin oikeudet saa suorittamalla hyväksyttävästi St Andrewn sääntökurssin. Tuntumaa kv-tuomarin osaamiseen voi käydä tarkistamassa tästä. Vastaajana sääntökysymyksiin on kansainvälinen tuomaria Arto Teittinen.

Seuraava taso on liittotuomarit. Tämä joukko on käynyt liittotuomari koulutuksen ja läpäissyt liittotuomarikokeen. Liittotuomarit toimivat golf-liiton kilpailuissa. Liittotuomarikoe on uusittava neljän vuoden välein. Kokeen lisäksi on suoritettava ”kokelasjakso”, ennen liittotuomari -statuksen saavuttamista.

Aluetuomarikurssin käyneet ja kokeen hyväksyttävästi suorittaneet ovat aluetuomareita. Aluetuomarikoe on uusittava neljän vuoden välein. Kokeessa pitää saada vähintään 70 pistettä 100:sta. Kysymykset ovat erilaisia sääntöknoppeja, joissa pitää tietää oikea tuomio ja lisäksi sääntö, johon se perustuu. Kokeessa saa käyttää sääntökirjaa sekä Decisions on the Rules of Golf opusta, johon on koottu tarkennuksia sääntöjen soveltamisesta. Aluetuomarit voivat hoitaa tuomarin tehtäviä myös muiden seurojen kilpailuissa.

Seuratuomaritasolle pääsevät ne, jotka käyvät seuratuomarikurssin ja saavat kokkeessa vähintää 50 pistettä. Seuratuomarikoe on uusittava neljän vuoden välein. Seuratuomarit hoitavat tuomarin tointa seuran omissa ja avoimissa kilpailuissa. Seuratuomarin taidot ovat hyvä lähtökohta myös kilpailunjohtajan tehtäviin.

Jos olet kiinnostunut tuomarin hommista ota yhteyttä kapteeneihin tai kilpailutoimikunnan puheenjohtajaan.

Ajankohtaista

Järjestä mukava päivä asiakkaillenne tai henkilöstölle

Golftapahtumat yrityksille, yhteisöille ja erilaisille ryhmille

Vieritä ylös